Zasluge za ohranitev vedeževalskih tehnik

July 23, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Tehnike za vedeževanje so se spreminjale in ohranjale. V zgodovini so se poganski običaji ohranili do danes. Krščanska cerkev je običaje spremenila in jih spremenila v svoje praznike. Krščanstvo je postalo svobodno in enakopravno v 4.stoletju našega štetja. Zelo hitro se je razširila po celotnem ozemlju starega Rima. Vedeževanje je Krščanska cerkev povezovala s poganstvom. Zato so napovedovanje prihodnosti in gledanje v prihodnost prepovedovali s svojimi zakoni. Vedeževalci so opravljali vedeževanje na skrivaj.Tiste, ki so opravljali to dejavnost so tudi usmrtili. Krščanska cerkev tudi danes ne podpira napovedovanje prihodnosti. V srednjem veku je širjenje in opravljanje napovedovanja prihodnosti upadlo. Dodatne informacije so dosegljive tudi tukaj ali pa nadaljujte z branjem tega članka.
Zasluge za ohranitev vedeževalskih tehnik imajo Arabci. Naslanjali so se na astrologijo. Zbirali in nadgrajevali so znanje o astrologiji. Islamska vera tako imenovanega šloganja ne podpira, ga prepoveduje in v konzervativnih islamskih deželah je vedeževanje kaznivo. Lahko ga kaznujejo tudi z usmrtitvijo.

Ljudje verjamejo v moč talismanov.

Talismani imajo posebno moč in posameznika ščitijo v stiskah in pred boleznijo. Na talismanu je ime nekega preroka. Prerok jim je zaveznik in posamezniki uporabljajo zgodbe prerokov, ki so zapisane v Koranu, zgodbe so jim vodilo v življenju. Kažejo pot posamezniku skozi življenje. Nekateri muslimani verjamejo v Alaha tako močno, da imajo na določenih predmetih zapisano besedo Alah in ta beseda, še posebno če se jo posameznik dodatke, jih močno ščiti.

Širjenje tehnik za napovedovanje prihodnosti je skozi zgodovino ovirala nepismenost. Veliko se je širilo po ustnem izročilu. Pismenost se je skozi razvoj povečevala, pričeli so prevajati besedila iz antike in tako so se pričele širiti tehnike vedeževanja. Vedeževanje se je pričelo s pismenostjo hitro širiti. Izum tiska je povečalo znanje o vedeževalskih tehnikah. Pričel se je razvijati kompleksnejši sistem za šloganje. Zato lahko tudi danes ljudje uporabljajo in raziskujejo različne tehnike za vedeževanje. Različne tehnike so iz vsega sveta.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori