Skeletne hiše postanejo moderen dom

August 21, 2021 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Sodobne hiše izdelujemo iz različnih materialov, pogosto smo bolj pozorni na nekatere sodobne domislice ali zelo priljubljene kombinacije materialov v najnovejših modnih slogih. V sodobni arhitekturi se recimo pogosto uporablja kombinacija jekla in stekla, predvsem je ta značilna za kakšne poslovne objekte. Za domače stanovanje pa raje uporabimo bolj prijetne in tople materiale, neprekosljiva izbira je seveda les. Iz lesa je možno izdelati cel objekt, vključno z nosilno konstrukcijo. Tako lahko izdelamo skeletne hiše, ki so zelo priljubljene pri gradnji modernih domov.

Seveda imajo skeletne hiše celo vrsto edinstvenih prednosti v primerjavi z drugimi načini gradnje in predvsem v primerjavi z drugimi materiali, imajo pa tudi nekatere pomanjkljivosti, zaradi katerih jih ne moremo priporočiti prav v vsakem primeru. Včasih so zelo posrečene, včasih pa jih odsvetujemo, a vedno se moramo v primeru takšne gradnje obrniti na prave strokovnjake za gradnjo z lesom.

Skeletna gradnja hiše

Strokovnjaki za skeletne hiše

Najbolje se obnese tesarstvo z dolgo tradicijo in izkušnjami pri gradnji večjih lesenih objektov. Tesarstvo Kregar na https://www.tesarstvokregar.si/skeletne-hise-in-brunarice.html predstavlja ponudbo skeletnih hiš in lesenih brunaric, v katerih bivajo zadovoljni stanovalci. Tako hitro prepoznamo potencial gradnje z lesom, opazimo tudi specifične prednosti skeletnih hiš.

Predvsem pa najdemo zanesljivega partnerja, ki bo pomagal najti pravo rešitev za vsako situacijo. Gradnja hiše je nenazadnje velik projekt, pri katerem potrebujemo kar nekaj pomoči. Že v izhodišču, ko se odločamo, kakšno hišo bomo gradili, pride strokovni nasvet izkušenega mojstra še kako prav.

Prednosti skeletne hiše

Nekatere prednosti lesenih skeletnih hiš so takoj opazne, a drugih ne moremo opaziti na prvi pogled. Omeniti gre recimo to, da so lesene konstrukcije veliko lažje od betonskih ali jeklenih, zato omogočajo gradnjo na različnih terenih, kjer klasična gradnja ne pride v poštev. Prav tako skeletne hiše zelo hitro izdelamo, postaviti je treba le konstrukcijo in že se začne oblikovanje stanovanjskih prostorov, zato bo objekt hitro vseljiv.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori