Zakaj so sekcijska garažna vrata dobra izbira

April 10, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Če bi radi kupili dvižna garažna vrata, vam vsekakor priporočamo, da kupite sekcijska garažna vrata in sicer na spletni strani SuperOkno.si. Prednosti, slabosti in ostale značilnosti le teh vam bomo predstavili v tem članku. Poleg sekcijskih, ki jih pogosto imenujemo tudi panelna garažna vrata, sicer obstajajo še rolo dvižna, razna drsna in razna običajna oziroma krilna garažna vrata. Sekcijska garažna vrata so ena izmed dvižnih vrat, ki jih običajno upravljamo z elektronskim krmilnikom, preko katerega krmilimo elektromotor. Na tak način se upravljajo tudi rolo garažna vrata, vendar pa je razlika med sekcijskimi in rolo vrati ta, da se sekcijska vrata odpirajo pod strop, rolo vrata pa se zvijajo v rolo na vrati. Pa si poglejmo zakaj je nakup sekcijskih garažnih vrat dobra izbira.

Prednost sekcijskih garažnih vrat je predvsem ta, da so zaradi večjih panelov bolj stabilna in trdna, poleg tega pa so še bolje izolirana. Če primerjamo cene teh dveh vrst vrat, so sekcijska vrata nekoliko dražja, vendar razlika ni velika. Tudi po vizualni podobi so sekcijska vrata precej lepša, saj rolo garažna vrata delujejo preveč industrijsko, poleg tega pa lahko v sekcijska vgradimo tudi steklo oziroma okno.

Če bi morali najti nekaj slabosti, bi lahko rekli, da je ena izmed teh nekaj večja teža garažnih vrat. Ena izmed stvari, ki bi lahko bila tudi slabost je ta, da se sekcijska dvižna vrata odpirajo pod strop, kar je lahko težavno v primeru, da imate garažo z nizkim stropom. Če se odločate med sekcijskimi in rolo garažnimi vrati pravzaprav ne morete zgrešiti ne z enimi in ne z drugimi. Priporočamo vam nakup sekcijskih, vendar tudi nakup rolo vrat vsekakor ni slaba izbira.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori