Zakaj nastanejo akne in mozolji in kako se jih znebiti

October 2, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Akne in mozolji so težava, ki ne izbira ne spola, ne rase in ne sprašuje po letnici rojstva. Nastajajo zaradi zaprtja žlez lojnic, kar pomeni, da se maščoba in bakterije kopičijo v kožnih porah in tako preprečuje kožnim celicam možnost obnove. Najpogosteje so jim podvrženi mladostniki, a z njimi se srečujejo tudi ženske in moški. Vzrok za nečistočo kože je lahko hormonski, lahko pa je posledica stresa, napačne nege in nepravilno izbrane prehrane. Obstaja kar nekaj osnovnih zakonitosti nege kože, ki je prizadeta s mozolji in aknami. Akne lahko ob neprimerni negi kože povzročajo prezgodnje staranje le te. Prav iz tega razloga je pomembno, da kožo zjutraj in zvečer temeljito očistimo saj s tem odstranimo odvečno maščobo in odmrle celice, ki bi v nasprotnem primeru zamašile pore.

Pazimo na to, da uporabljamo nežne čistilne gele, brez dodanih parabenov, alkoholov in dišav. Tudi pilingov ne uporabljamo prepogosto, dovolj je dvakrat, največ trikrat na teden. Za boj, ki ga bijemo s aknami in mozolji, še posebej velike težave nam delajo akne na obrazu, uporabljajmo kvalitetne izdelke, v poletnih mesecih pa poskrbimo za ustrezno UV zaščito. In najpomembneje, nikoli s stiskanjem nad mozolje in akne.

Za več informaciji o naravni kozmetiki pa vas vabimo k branju bloga o naravni kozmetiki – http://cudezno-drevo.si/neem_resi_vase_tezave/

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori