Za zajtrk je ajdova kaša odlična

January 22, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Zajtrk je najpomembnejši dnevni obrok za vse ljudi, ki vsaj malo dajo nase. Moja stara mama je večkrat ponavljala star slovenski pregovor: »Zajtrk pojej sam, kosilo deli s prijateljem, večerjo daj sovražniku!«. Verjemite mi, imela je zelo, zelo prav. Ajdova kaša za zajtrk je bila pri moji stari mami mnogokrat na meniju, saj se je po zaužitju te kaše izredno dobro počutila ter bila ves dan polna energije in dobre volje, pa čeprav ni vedela, kako zelo prav ima.

Ajdova kašaNamreč, v kolikor se ajdova kaša za zajtrk redno uživa, je ta odlična v boju proti raku, je velika prijateljica srca, je odlična za nižanje holesterola ter nivoja krvnega tlaka, hkrati je tudi zelo prijazna do človeškega ožilja. Tudi, če se ajdova kaša je vsako jutro, to za naše telo ne bo prav nič narobe, oz. celo nasprotno, to je zelo priporočljivo. Da pa je ne jemo vsako jutro na enak način, ji lahko dodamo mleko, različne jogurte, riževe napitke in druge podobne dodatke, ki se jih sicer dodaja k različnim kosmičem.

Flavonoidi, ki jih vsebuje ajdova kaša zelo uspešno uničujejo rakave celice, in sicer v kombinaciji z vodo, saj na tak način zelo uspešno zmanjšuje radikale, ki se sicer razvijejo v rakave celice na prsih, in sicer se na ta način možnost raka na dojkah zmanjša za kar približno 50 %. Torej, v kolikor si tudi vi želite živeti čim dlje in čim bolj zdravo, vam toplo priporočam, da vsako jutro zaužijete hrano, katere glavna sestavina je ajdova kaša.

Avtor:

Do sedaj je napisal 257 objav.

Odgovori