Vodič po spletnem gostovanju

April 8, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Izbira zanesljive rešitve za spletno gostovanje je velikega pomena. Ne glede na to ali spletno stran uporabljate za spletno poslovanje, posredovanje pomembnih informacij ali pa zgolj za izmenjavo mnenj, je zanesljivo spletno gostovanje kljucnega pomena. Samo kakovostno spletno gostovanje omogoča, da je vaša stran naložena, posodobljena in obiskana v minimalnem casu.

Spletno gostovanje

Izbira idealnega gostovanja je v času, ko veliko podjetij obljublja marsikaj zahtevno opravilo. Zato je smiselno, da pred odločitvijo ustrezno raziscete katero spletno gostovanje bi vasemu podjetju najbolj ustrezalo.

S spreminjanjem trenda tehnologije se prilagajajo tudi spletni gostitelji. Večina poleg gostovanja zagotavlja razne dodatne storitve. Ce imate recimo komercialno spletno stran potrebujete visoko raven varnosti in uporabniški vmesnik preko katerega upravljate z vsebino. Obstaja mnogo orodij s katerimi lahko to dosežete, vendar pa vam to nič ne pomaga, če je vaš spletni gostitelj nezanesljiv. V najslabšem primeru se lahko zgodi celo to, da izgubite pomembne stranke.

Ko ste se odločili za določenega spletnega gostitelja je čas, da premislite katere možnosti spletnega gostovanja boste izbrali. Spodaj predstavljamo kratek opis najpomembnejših vidikov spletnega gostovanja:

Diskovni prostor in pasovna sirina

Najprej naredite kratko analizo koliko prostora in koliko obiska bo imela vaša spletna stran. Diskovni prostor je v bistvu prostor za shranjevanje, ki vam ga dodeli spletni gostitelj. Pasovna širina predstavlja količino prometa, ki lahko dostopa in zapusti vašo spletno stran. V primeru, da je na vaši spletni strani veliko grafičnega materiala, video posnetkov ali glasbe boste potrebovali več diskovnega prostora in pasovne širine.

Programska orodja in OS

Morate se prepričati, da je vaša spletna stran naložena preko varnih storitev z uporabo posodobljenega operacijskega sistema. Večina spletnih gostiteljev uporablja OS, ki bazira na UNIX-u (ponavadi Linux ali BSD). Za izvajanje raznih aplikacij potrebujete ASP, .NET, MS SQL, SBS (za te potrebujete gostitelja, ki uporablja OS Windows).

Cenovni pogled

Preden se dokončno odlocite za ponudnika morate primerjati cene. Nekatere lahko ponujajo dobre storitve in nizke cene. Ni nujno, da je najboljši gostitelj vedno najdražji. Cene raziščite in primerjajte preden sklenete dokončno odlocitev. Podpora, Varnost in garantiran čas na spletu so ključnega pomena.

V primeru, da poganjate spletno trgovino, je varnost na prvem mestu. Spletno gostovanje mora zagotoviti neprekinjen nadzor in zagotoviti, da vasa stran na noben nacin ne more biti napadena s strani hekerjev.

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori