Varčevalni načrt, uresničljivost prihodnosti

June 7, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Varčevalni načrt je uresničljivost prihodnosti .Prihodnost je velikokrat neznanka, velikokrat pa tudi želimo, da se zgodi po naših načrtih.Življenjski načrti lahko zahtevajo varčevalni načrt za točno določene dobrine. Varčevalni načrt ima zato cilj in motiv. Cilj, ki ga ima varčevalni načrt je zbrati točno določeno vsoto sredstev. Varčevalni načrt ima motiv, ki je največkrat določen s točno določenimi ali okvirnimi lastnostmi.

Varčevalni načrt, uresničljivost prihodnostiTočno določene lastnosti ima varčevalni načrt takrat, ko vemo, kaj bomo v prihodnosti kupili ali pridobili. Varčevalni načrt ima okvirne lastnosti takrat, ko nakup dobrine v prihodnosti ni točno določen z lastnostmi, vemo pa okvirne lastnosti, katere želimo pridobiti. Takšno varčevanje je zelo modra odločitev.Kot prvo je vsako varčevanje življenjska modrost.Če imamo zraven še namen varčevanja, se lahko ta izkaže kot dobra motivacija.Pridobitev določene dobrine prinaša spremembo kakovosti življenja za varčevalca, lahko pa tudi osebe, ki živijo z njim. Namen varčevanja je toliko boljši, kolikor večje spremembe kakovosti življenja na bolje bo prineslo. Varčevanje lahko oblikujemo na različne načine. Največkrat se ljudje odločijo za varčevanje, ki je po njihovi presoji najboljše. Ta presoja največkrat temelji na dobrih izkušnjah iz preteklosti. Varčevanje se v večini primerov najprej zgodi v otroških letih. Ker otrokom obdarovanci za rojstni dan ali kakšne podoben praznik ne znajo izbrati primernega darila, podarijo neko vsoto denarja. Takšno darilo je v primeru zadrege zelo dobra odločitev, obdarovancu pa pomenijo možnost izbire darila po lastnem okusu.

Zato so takšna darila lahko dobra odločitev. V primeru, da posebnih potreb ni, lahko obdarovanec pridobljena sredstva prihrani za prihodnost. Z drugo besedo, začne varčevati.Varčevanje je lahko različno dolgo, obstajajo tudi različne možnosti varčevanja.Predvsem pa se mlajši obdarovanec nauči varčevanja. V prihodnosti ga bo to varčevanje spremljalo do najstarejših dni. Seveda je varčevalni načrt lahko prijetno in koristno nadaljevanje tradicije preudarnega in modrega ravnanja z denarjem.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori