V Ljubljani se najema vedno več stanovanj

November 4, 2017 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Tuji turisti vedno bolj ugotavljajo, da se Ljubljane ne splača le obiskati, ampak se splača tam tudi živeti za krajši ali daljši čas. Slednji sicer v Google ne vnašajo ključnih besed najem stanovanja Ljubljana, saj največkrat stanovanje iščejo preko agencije. Medtem pa te ključne besede pogosto uporabljajo vsi drugi, ki želijo najeti stanovanje v prestolnici: tuji in domači študenti, poslovneži, mladi, ki si še ne morejo privoščiti nakupa stanovanj, in še marsikdo drug. Tako je zanimanje za najem stanovanj v Ljubljani vedno večje in večje.

Najem stanovanja v centru glavnega mesta Slovenije.

Pozitivne in negativne strani rastočega trga

Če v Google vtipkamo najem stanovanja Ljubljana, bomo našli nešteto zadetkov. To je po eni strani pozitivno, saj večje zanimanje za najem, veča tudi ponudbo. V drugih krajih po Sloveniji namreč ni tako: če recimo skušate na spletu namesto najem stanovanja Ljubljana poiskati najem stanovanja Kranj, boste dobili veliko manj zadetkov. Tisti, ki najemajo stanovanje v Kranju imajo tako veliko manjšo izbiro. A rastoče zanimanje za najem stanovanj v Ljubljani ima tudi negativno plat. Ker je namreč povpraševanje tako veliko, je dobro stanovanje za najem najti približno enako težko kot v Kranju ali kje drugje.

Poleg tega pa se med zadetki iskanja najem stanovanja Ljubljana najde tudi marsikaj popolnoma neprimernega. Recimo majhne sobice s souporabo kuhinje in stranišča, slabo vzdrževana stanovanja, nemogoči pogoji za najem in podobno. Zdi se, da marsikdo visoko povpraševanje želi izkoristiti za zaslužek, pa čeprav nima ustreznega stanovanja, ki bi bilo zanimivo za najem. Hkrati pa z večanjem povpraševanja rastejo tudi cene najemnin, ki v Ljubljani dosegajo rekordne številke.

Najem stanovanja v centru Ljubljane

Kako do najema stanovanja v Ljubljani?

Stanovanje za najem v Ljubljani lahko iščete na svojo roko ali pa s pomočjo agencije. Tujci so že ugotovili, da je to veliko boljša možnost – je namreč hitrejše in bolj varno. Poleg tega pa lahko prihrani veliko živcev in časa. Agencija namreč namesto vas poišče stanovanje, ki bi vas utegnilo zanimati. S tem se izognete ogledom neprimernih stanovanj ter številnim telefonskim klicem pa tudi nenehnemu pregledovanju oglasov v strahu, da ne bi kaj zamudili. Če bi torej radi najeli stanovanje v Ljubljani, kontaktirajte c21.si!

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori