Tudi Samsung kartuše se lahko ponovno napolni

April 17, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Tudi Samsung kartuše lahko kupite v kompatibilni ali v obnovljeni različici. Dejstvo je, da če primerjamo življenjsko dobo Samsung kartuše z laserskim tonerjem, se Samsung kartuše bistveno hitreje porabijo oziroma iztrošijo. Kapaciteta Samsung kartuše je precej nižja, kar pomeni, da lahko z njo natisnemo manj strani ob enaki gostoti tiska seveda. Da lahko med seboj pravilno primerjamo kapaciteto, mora biti gostota tiska med primerjanimi enotami seveda enaka. Pri tem pa je potrebno upoštevati tudi to, da je enaka še kakovost tiska. Bolj kot je tisk kakovosten, več barve mora tiskalnik pri tiskanju uporabiti.

Samsung kartuše lahko napolnimo na dokaj enostaven način. Set za polnjenje lahko naročite kar preko spleta – in še najceneje je. Potrebno je črnilo, kapalka in nekaj krp za čiščenje odvečnega črnila. Postopek je nekoliko neroden, kadar ga izvajamo prvič, vendar pa se s časom hitro privadimo in postanemo tehnično spretnejši. Razlitje črnila mimo Samsung kartuše je na začetku običajno, zato raje postopek izvajajmo na časopisnem papirju, saj se črnilo zelo težko spere.

Tisti, ki bi radi napolnili barvne Samsung kartuše, bodo potrebovali tri osnovne barve črnila. Gre za modro, rumeno in rdeče črnilo, ki z medsebojnim mešanjem ustvarijo celotno barvno lestvico. Seti za polnjenje črnila niso dragi, vendar pa je potrebno opozoriti tudi na to, da niso vse prazne Samsung kartuše primerne za ponovno polnjenje. S časom se tudi Samsung kartuše fizično obrabijo. Zatrjena barva na šobi kartuše je lahko precej trdovratna hiba, večkratno poliranje šobe pa jo lahko s časom tudi poškoduje, tako da takšne Samsung kartuše lahko samo še zavržemo. S časom vedno nastopi trenutek, ko bo potrebno kupiti novo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori