Tekstilne talne obloge zagotavljajo toplino in mehkobo

June 7, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Dandanes poznamo veliko različnih talnih oblog, ki jih izberemo na podlagi kvalitete, osebnega stila in seveda življenjske dobe ter vzdrževanja. Ene izmed najbolj priljubljenih talnih oblog pa so gotovo tekstilne talne obloge, ki zaradi svoje teksture zagotavljajo mehkobo in odličen občutek pri hoji. Tekstilne talne obloge se lahko med vsemi najbolj približajo posameznikovim željam in okusu. Tekstilne obloge so narejene iz tekstilnih vlaken, ki so povezane v zanke. Te ustvarjajo mehko podlago, ki da edinstven občutek ob hoji in povsem edinstven izgled v prostoru. Tekstilne talne obloge se razlikujejo glede na barvitost, gostoto ter debelino.

Lastnosti tekstilne talne obloge
Ne le, da se lahko s tekstilno talno oblogo povsem približamo posameznikovem okusu, marveč lahko izbiramo med različnimi lastnostmi. Tekstilne talne obloge so namreč zelo dobro zvočno izolativne in udobne. Čeprav na prvi pogled delujejo vse med seboj povsem enakovredno, temu še zdaleč ni tako. Vse je namreč odvisno od kakovosti preje, podlage ali gostote tkanja. V kakovosti preje razlikujemo med volno, polipropilenom, poliamidom, akrilom, bombažem, lanom, sisalom, kokosom ter juto. Med podlagami ločimo filcem, juto, bitumen, gumo ali pa PVC. Vse kakovostne tekstilne talne obloge imajo vlakna, ki so globinsko pobarvana, seveda pa morajo biti obstojne barve pri svetlobi ter obrabi. Poleg vsega morajo uspešno odvajati statično elektriko. Tekstilna talna obloga je primerna tudi za tla, ki imajo vgrajeno talno gretje. Vlakna tekstilne talne obloge morajo biti tudi po več letih še vedno elastična. Po večletni uporabi pa vlakna nikakor ne smejo biti poležana.

Katere so prednosti tekstilnih talnih oblog?
• trpežnost
• dolga življenjska doba
• širok spekter barv in vzorcev
• vsesplošna uporabnost
• kakovostna tekstilna podlaga
• udobje
• toplotna izolacija
• odlična zvočna izolacija

Tekstilne obloge se razlikujejo glede na sistem tkanja, in sicer na strižene (velur) ter zaprte (bukle). Nekateri proizvajalci tekstilnih talnih oblog pa kombinirajo kar obe tehniki tkanja. Na koncu je seveda pomemben izgled ter vzdržljivost posamezne tekstilne talne obloge. Torej, v primeru, da iščete povsem personalizirano, toplo in udobno talno oblogo, so tekstilne talne obloge narejene povsem za vas. Tekstilne talne obloge bodo dale celotnemu prostoru tisto osebno piko na i, ki jo vsak prostor potrebuje. Torej, izberite udobje, izberite tekstilno talno oblogo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori