Staranje kože, star problem nove rešitve

March 20, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Staranje kože je prirojena značilnost , upočasnitev procesa pa znana želja ne zgolj za današnji čas ampak je bila prisotna tudi v preteklosti. Razlika je v dejstvu, da je danes za staranje kože bolj pogosta želja po upočasnitvi procesa, kot je bila nekoč.

staranje-koze

Vzrok je v življenjskih pogojih, obsežnejšem znanju, večjem obsegu možnosti ter mnogih drugih vzrokih.  Slednji prispevajo k temu, da je staranje kože problem večjega števila prebivalstva kot nekoč. Veliko vlogo pri tem igrajo mediji ter množica informacij. Ker imamo na tak način prikazane primere dobre prakse, čeprav velikokrat bolj kot ne navidezne, si želimo sami enako izkušnjo. V preteklosti staranje kože ni bila težava toliko ljudi, ker so bili prisotni drugačni življenjski pogoji . Ker ni bilo medijev, možice informacij, ter dobrih primerov prakse, se je proces razumel kot nekaj, na katerega posebnega vpliva in pravih učinkovin nimamo.  Učinkovito se staranje kože rešuje, če poznamo osnove ter se zavemo nekaj preprostih dejstev. Gre za v prvi vrsti razumevanje procesa staranja. S tem nam bo lažje  vedeti moramo kaj nam koristi pri izboljšanju učinkovitosti zaviranja procesa. Kar lahko sami storimo je, da se v mladosti zavemo procesa. To pa je velikokrat težje kot si mislimo. Takrat se ubadamo s čisto drugačnimi problemi, ter na kasnejša obdobja življenja niti pomislimo ne.  Spremembe so večinoma daljnosežne, zato se pri odločanju za ukrepe velja tega zavedati.

Na eni strani spremembe ne morem pričakovati čez noč, na drugi strani pa spremembe prinašajo tudi mnoge novosti, ki nam mogoče ne bodo všeč. Ličila, alkohol, cigarete, pomanjkanje spanja, sončenje ter številne druge razvade so v mladosti del vsakdanjika. Zavedati se moramo, da  s tem staranje kože pospešujemo, najboljši učinki pa bodo doseženi takrat, ko spremenimo navade. Velikokrat žal prepozno.  V kasnejših obdobjih je že veliko zamujenega, ter nam ne ostane drugega, kot da staranje kože sprejmemo.

http://www.arspharmae.com/info/intervjuji/staranje-koze-lahko-upocasnimo.html

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori