Standardna kuhinja ali kuhinja po meri, to je zdaj vprašanje

August 31, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Opremljate ali prenavljate kuhinjo, ampak ne dobite ustrezne oziroma se ne morete odločiti med ponudbo? Zakaj ne bi dali narediti kuhinje po meri v Pohištvo Potočnik, katerih ponudbo si lahko ogledate tu: http://www.pohistvopotocnik.si/kuhinje?

Čeprav je dandanes ponudba standardnih kuhinj velika in pestra, je včasih še vedno težko najti tako, ki povsem ustreza našim željam in okusu. Če pa sobe v našem stanovanju niso standardne pravokotne oblike, ampak imajo na primer veliko kotov in majhno površino, je izbira ustrezne kuhinje še težja. Če se odločimo za kuhinjo po meri, tako prihranimo čas pri iskanju kuhinje z ustreznimi merami, ki bo hkrati ustrezala tudi našim potrebam in željam. Sami lahko izberemo material, obliko in barvo elementov in njihovo razporeditev.

Ker je pri kuhinjah zelo pomembna funkcionalnost, je pred izdelavo potrebno dobro pomisliti, kako bomo kuhinjo uporabljali in katerim stvarem bomo dali prednost. Pomembno je, da se v kuhinji dobro počutimo in da so posamezni elementi na pravem mestu. Kam bi postavili štedilnik, kam korito, pomivalni stroj in hladilnik? Koliko pultov potrebujemo in kako dolgi naj bodo? Da bodo res uporabni, je pomembno tudi, da so pulti ravno prav visoki. Če so prenizki, nas bo zaradi sklanjanja hitro bolel hrbet, če so previsoki, bo težje opravljati določena opravila, kot je na primer gnetenje testa. Premislimo, kakšna razporeditev bi nam najbolj ustrezala, da imamo čim več pripomočkov na dosegu roke oziroma da jih lahko kam odložimo, ko smo jih uporabili. Za nasvet o razporeditvi lahko vprašamo tudi mizarja, ki izdeluje kuhinje, kot je Pohištvo Potočnik. S svojim znanjem in izkušnjami nam bo gotovo znal pomagati.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori