Spletno gostovanje

November 30, 2010 | Avtor: | Objavljeno v Predstavitve spletnih strani

Za uspešno predstavitev na internetu je nujno, da za svojo domeno izberemo zanesljivo in ne predrago spletno gostovanje, ki nam lahko ponudi vse, kar rabimo za razvoj našega spletnega mesta. Ponudnikov gostovanja je ogromno, tako tujih, kot domačih, slovenskih. Pri tujih ponudnikih je pametno izbirati med ponudniki gostovanja, ki imajo svoje lastne datacentre in strežnike. Načeloma ni nič narobe, tudi če se odločimo za ponudnika, ki ima svoje strežnike najete pri večjem ponudniku in jih samo preprodaja (reseller). Pri takih ponudnikih se je pred nakupom pametno prepričati, kakšen je njihov nivo storitev in kaj v resnici ponujajo. Te podatke lahko dobimo na različnih forumih na internetu, kjer forumaši ocenjujejo ponudnike spletnega gostovanja in njihove storitve. Primer takega foruma je http://www.webhostingtalk.com. Je eden večjih in bolj obiskanih forumov na to tematiko, vsekakor pa je smiselno strica Googla povprašati še po kakšnem podobnem forumu in dobljene rezultate primerjati. Na forumih, kjer se največ razpravlja o spletnem gostovanju, domenah, nadzornih ploščah za gostovanje in podobnem je možno najti tudi koristne informacije o izdelavi in razvoju spletnih mest, optimizaciji strani za iskalnike, spletnem oglaševanju in še obilo koristnih informacij, ki nam bodo v pomoč pri naši spletni predstavitvi. Forum, kjer boste našli veliko koristnih informacij o spletnem gostovanju in marketingu v slovenščini, boste našli na naslovu http://www.internetmojster.com.

Če bo naša spletna stran namenjena predvsem domačemu, slovenskemu trgu je smiselno ponudnika gostovanja poiskati v Sloveniji. Na ta način bodo naše spletne strani delovale opazno hitreje, kot če izberemo ponudnika iz tujine, npr. iz ZDA. Odzivni čas strežnika je na manjših razdaljah od strežnika do odjemalca opazno krajši, kot če sta strežnik in odjemalec zelo daleč narazen in morajo paketki informacij skozi veliko vozlišč preden dosežejo ciljni računalnik. Tako imenovani PING ali odzivni čas je iz tujine bistveno večji, kot če bi spletna stran gostovala v Sloveniji. Zavedati se je treba, da tudi kratek odzivni čas spletne strani vpliva na rangiranje internetnih strani v iskalnikih, hitrejše spletne strani so običajno v iskalnikih uvrščene višje od počasnejših strani.

Danes lahko med ponudniki gostovanja v Sloveniji izbiramo med veliko kvalitetnimi ponudniki. Pri večini slovenskih ponudnikov lahko izbirate med različnimi paketi gostovanj, ki vam ponujajo množico storitev in odločitev za primerno spletno gostovanje vsekakor ni preprosta. Priporočljivo je izbrati pobudnika, ki vam na enem mestu poleg gostovanja ponuja tudi registracijo in upravljanje z domenami, vse to za primerno ceno. Pametno je tudi izbrati spletno gostovanje, ki nam ponuja uporabo nadzorne plošče Cpanel ali katere druge nadzorne plošče, s katero lahko upravljamo z našimi domenami, poddomenami in podatkovnimi bazami. Nadzorna plošča poleg naštetega omogoča tudi spremljanje podrobne statistike obiskov spletnih strani in enostavno instalacijo raznih blogov, forumov in portalov, ki jih bomo uporabljali. Vse našteto lahko po ugodnih cenah dobite pri http://www.neo-serv.net ali http://www.prasicek.si, kjer vam bodo nudili tudi prijazno podporo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori