Spirulina – zakaj je to eno od najpopolnejših hranil na svetu?

May 1, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Alga spirulina je znana kot ena od najpopolnejših hranil na svetu. Modro-zelena alga spirulina Hawaii Pacifica pa je s hranili najbolj koncentrirana podvrsta te alge.
Gre za zdravo prehrano, ki je najbogatejši vir antioksidantov vitamina A, beta-karotena, cinka, selena in S.O.D., ki je močan antioksidant in encim, ki deluje proti staranju in ki ga lahko dobimo le iz naše prehrane.

Alga spirulina Hawaii Pacifica vsebuje celo vrsto močnih antioksidantov, ki preprečujejo škodljivo delovanje prostih radikalov, ki pri presnovi nastajajo v naših telesih:

*v maščobi topne karotenoide: beta karoten, antioksidant za kožo, oči in imunski sistem, Zeaxanthin, antioksidant za oči in možgane in Cryptoxanthin, antioksidant za celice in DNA
*v vodi topni Phycocyanin, antioksidant za ledvica in jetra
*enzim S.O.D. ( Super Oxide Dismutase )

Spirulina ima večjo vsebnost hranil na gram kot katero koli drugi hranilo:

3900% več beta karotena kot korenje
2300% več železa kot špinača
300% več kalcija kot mleko
375% več beljakovin kot tofu
in ta seznam se še nadaljuje…
in še veliko več. Primerjava na nivoju fito hranil pokaže, da so v spirulini 31 krat bolj koncentrirana kot v borovnici in kar 60 krat bolj kot v špinači.

Modro-zelena alga spirulina Hawaii Pacifica je ena od najbolj popolnih naravih živil. Komercialno pridelani algi spirulina in klorela so gojene bodisi v jezerih ali v morskih vodah. Ampak samo morska voda ima največjo koncentracijo hranilnih snovi, ki so potrebne za proizvodnjo s hranili najbolj bogate alge.

Poleg tega so nekatera jezera, kot je npr. jezero Klamath, močno okužena s toksini. Tudi večina svetovnih oceanov je močno onesnaženih z alarmantno visokimi količinami strupenih odpadkov, ki jih v njih mečemo vsak dan.

Alge izredno lahko absorbirajo strupene težke kovine:

alga spirulina Hawaii Pacifica vsebuje npr. manj kot 0.2 ppm svinca
nekatere druge znamke spirule vsebujejo tudi do 25x več, to je 5 ppm svinca

Samo modro-zelena alga spirulina Hawaii Pacifica črpa hrano iz ultra-čistih, neonesnaženih, iz globin tekoče vode, ki teče skozi samostojen, najgloblji in najčistejši ocean na svetu. Ta čist, bogat z mineralnimi snovmi ocean, je nastal pred tisočletji, ko so se zaradi podnebnih sprememb začeli topiti velikanski ledeniki. Prav hitro so potonili v globino več kot 10.000 metrov in niso mogli zmešati z okoliškimi oceanskimi vodami zaradi zadostne razlike v temperaturi in slanosti. Tako je nastal velik ocean, “tekoči trak” ultra čiste, neosnažene, globokomorske vode, pred 10.000 leti, ob koncu ledene dobe in je še vedno tam.

Ta globoka plast ultra čiste vode se ohranja kot zelo počasna in izrazito izolirana “reka” tisoč metrov pod morsko gladino. Okoliška oceanska voda v ta tok ne more prodreti, tako da ni nobene možnosti onesnaženja iz domačih ali kmetijskih odpadkov, kot so pesticidi, herbicidi, kanalizacije odpadnih voda ali industrijskega onesnaževanja. Poleg tega, kot previdnostni ukrep, vsakodnevno testirajo modro-zeleno algo spirulino Hawaii Pacifica, da ugotovijo, če se ohranja njena čistost. Prav tega jo občasno pregledujejo na prisotnost za cyanotoksinov in drugih onesnaževalce, od katerih nobenega še niso odkrili v modro-zeleni algi spirulini Hawaii Pacifica.

Ta globoka, oceanska reka je tako čista in tako zelo bogata z naravnimi minerali in minerali v sledovih, da jo stekleničijo in prodajajo pod imenom “Mahalo Hawaiian Deep Sea Water” za japonske in ameriške potrošnike kot naravno mineralno vodo.
Bogastvo mineralnih snovi v teh ledeniških vodah se absorbira v modro-zeleni algi spirulini Hawaii Pacifica. Pri zaužitju se pa ta hranila prenesejo neposredno v naše telesne celice. Brez tega popolnega spektera bistvenih mineralov in mineralov v sledovih v naši prehrani ne bomo dobili dovolj celovite prehrane, ki jo potrebujemo.

Nobene druge modro-zelene alge, razen spirulina Hawaii Pacifica, ne gojijo v takšni, z mineralnimi snovmi bogati, ultra čisti vodi. Poleg tega je pridelana brez uporabe kemičnih gnojil, pesticidov in herbicidov in ne vsebuje genetsko spremenjenih sestavin in ni obsevana.

Patentiran postopek sušenja prepreči oksidacijo hranil, saj se nivo oksidacije drži pod 1%, kar je pogoj za ohranjanje ključnih hranil.
Spirulina Hawaiian Pacifica vsebuje tudi preko 300% večjo vsebnost beta karotena kot nekatere druge vrste spiruline
Spirulina Hawaiian Pacifica vsebuje tudi preko 100% večjo vsebnost S.O.D. enzima kot nekatere druge vrste spiruline
Strokovnjaki za prehrano priporočajo vsaj 5 različnih obrokov s sadjem in zelenjavo dnevno.
Samo 3 g alge spirulina Hawaiian Pacifica ima enako količino fito hranil kot 5 obrokov sadja in zelenjave.

Kaj vsebuje modro-zelena spirulina Hawaiian Pacifica?

Spirulina Hawaiian Pacifica izkorišča bogastvo naravnih mineralnih snovi v vodi plus celoletno delovanje sonca za proizvodnjo najbolj izrazite koncentracije funkcionalnih hranil, ki jih ne najdemo skupaj v nobeni drugi naravni hrani.

*Ti vključujejo celoten spekter naravnih vitaminov in njihovih ko-faktorjev, vključno z vitaminom A (Acetate Retinyl), vitaminom B1 (tiamin), vitaminom B2 (riboflavin), vitaminom B3 (niacin); vitaminom B6 (piridoksin), vitaminom B12 (colobalimine), vitaminom D, vitaminom E (tokoferol), vitaminom K, pantotensko kislino, folno kislino in holin.

*Je največji rastlinski vir vitamina B12 (colobalimine) in najvišja koncentracija beta karotena.

*Alga spirulina Hawaiian Pacifica vsebuje celoten spekter, vseh 94 organskih mineralov vključno kalcij, železo, folno kislino (bogate vsebnosti železa in folne kisline, ki se 60-krat bolj absorbirajo kot tiste, ki so v večini sintetičnih izdelanih prehranskih dopolnil), fosfor, jod, magnezij, mangan, krom, molibden, klorid, cink, selen, baker, kalij, bor in germanij.

*Celoten sklop mineralov in mineralov v sledovih

*Esencialne aminokisline, vključno gama linoinska kislina (GLA) ter vseh 8 esencialnih aminokislin, ki jih lahko dobimo le od naše prehrane

*amino-sladkorji (mucopoly-saharidi, ki so bistvenega pomena za krepitev vezivnega tkiva in zaščito žilnega sistema)

*tisoče živih encimov in koencimov – ključne v procesu pretvorbe hrane v energijo)

*superoksid -dismutaza (S.O.D, močan antioksidant in encim, ki ga lahko dobimo le od naše prehrane)

*klorofil (pomaga pri oskrbi rdečih krvničk s kisikom ).

*Alga spirulina Hawaiian Pacifica vsebuje celoten spekter bistvenih maščobnih kislin (vključno z omega-3, omega-6 in omega-9, ki so bistvenega pomena, vendar običajno manjkajo v povprečni prehrani); glikolipide, najbolj pomembne proteine in na tisoče drugih mikrohranil, ki so še ni bila raziskana.

Spirulina je redka hrana, ki vsebuje koncentrirane bistvene hranilne snovi, ki jih ni mogoče najti skupaj v drugih posameznih živilih. Zaradi svoje nenavadno visoke koncentracije pomembnih funkcionalnih hranil je samo 3 -10 gramov na dan dovolj za potrebe telesa.

Ekipa ChlorellaWorld Prehranska dopolnila

Avtor:

Do sedaj je napisal 2 objav.

Odgovori