Socialna stanovanja Maribor

June 11, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Ni vsem z rožicami postlano bi rekli. Včasih smo za to stanje odgovorni tudi sami, velikokrat pa na žalost na to stanje niti ne moremo vplivati. Stanje v naši državi je zelo slabo in tega se marsikdo zaveda, sploh tisti, ki so socialno ogroženi. In za takšne so za bivanje na voljo socialna stanovanja Maribor.

Stanovanja Maribor so zagotovo ena od najbolj neseljenih stanovanj v Sloveniji. Ne samo, ker je drugo največje mesto v Sloveniji in so tako možnosti za bivanje boljše, pač pa tudi, ker omogoča ogromno drugih aktivnosti, privlačnosti in drugih posebnosti, ki so domačinom zanimiva, prav tako tujcem, turistom in drugim sodržavljanom. Vsekakor so pa tudi vedno bolj polna socialna stanovanja Maribor, kar pa je seveda žalostno, ker si želimo, da bi tega bilo čim manj. Kot posameznik žal ne moremo vplivati na to, v zadnjem času pa imamo občutek, da se je tudi »politika izgubila« med vsemi temi obljubami.

Za obstoj nam je potrebno bore malo. Zamalo lepše, pa tudi lepo lagodno življenje. O luksuzu lahko določeni ljudje le sanjajo. In tako so nekateri zadovoljni že s tem, kar imajo, da imajo osnovno, da imajo streho nad glavo in kaj za prigrizniti. Zato so stanovanja Maribor vedno bolj zasedena, predvsem tista, ki so socialna, saj je vedno več ljudi, ki na žalost potrebujejo pomoč občine in tako je vedno več ljudi, ki naseljuje tovrstna stanovanja.

Socialna stanovanja Maribor so tako po celem mestu ali tudi izven. Glede na potrebe družine oziroma stanovalca se ogroženemu dodeli ustrezno oziroma primerno stanovanje. Običajno ne gre za velika ali sploh ne gre za luksuzna stanovanja, pač pa za stanovanja, ki zagotavljajo osnovo za normalen obstoj in preživetje. Lahko samo upamo, da bo takšnih primerov vse manj in se bo stanje ne samo v mestu Maribor, pač pa tudi v drugih občinah Slovenije, spremenilo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori