Skrb za zimski plašč

November 10, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Med številna zimska oblačila sodijo tudi plašči. Plašči so eno izmed najdražjih oblačil, če gledamo povprečne vrednosti, predvsem pa najbolj kvalitetni izdelki in izdelki iz dražjih materialov, po ceni bistveno izstopajo.
Prav zaradi tega je pomembno, da se s plašči ustrezno ravna. Večinoma so zimski plašči, predvsem moški plašč, črne barve in zaradi tega še toliko bolj občutljivi na sonce. Tudi ženski plašči so običajno temnejših barv in ne glede na to, kakšne barve je moški ali ženski plašč, je močno sonce, ki sije neposredno na tkanino lahko velik sovražnik, ki hitro uniči sijaj vašega plašča, le ta pa daje občutek obrabljenosti, čeprav je še skoraj nov.
Največkrat se nam zgodi, da plašč pustimo v avtu. Če je lepo obešen, kar običajno je, da se ne zmečka preveč, se sonce preko stekla upre vanj in ga hitro uniči. Le nekajkrat boste nepazljivi in vaš črni plašč bo postal skoraj siv.
Plašč tako vedno nosite s seboj in ga ne puščajte v avtu. To bi bilo sicer res idealno, a večkrat se zgodi, da je tudi v zimskih mesecih temperatura precej višja sredi dneva in vam je lahko v debelem plašču precej neprijetno. Če se vam zgodi kaj takšnega, nikar ne vlačite plašča v rokah, v torbici ali torbi ali čemu podobnem. Raje ga lepo zložite in spravite na takšno mesto kjer ga sonce ne ogroža. Običajno so avtomobilski prtljažniki precej varni pred soncem, zlasti, če imate nameščeno tudi polico ali imate takšen avto, ki ima prtljažni del ločen in popolnoma zaprt.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori