Škornjev ne nosijo le ženske, temveč tudi moški

April 17, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Na velikih ponovoletnih znižanjih, ki so nas razveseljevala v zadnjem času, se je marsikdo odločil za nakup nove zimske obutve. Čeprav v to kategorijo sodi veliko različnih čevljev, pa so pozimi sploh med predstavnicami ženskega spola najbolj priljubljeni škornji. Veliko žensk si namreč jeseni in v začetku zime omisli nove škornje, bodisi zato ker jih resnično potrebujejo kot obutev, ki jih bo grela v hladnih zimskih dneh, bodisi zato, ker si enostavno želijo še enega para.
Prednost škornjev je ta, da so na voljo v zelo različnih oblikah, materialih in barvah. Med to široko ponudbo lahko prav vsak najde nekaj primernega zase, ne glede na posameznikov modni okus. Izbira je še toliko bolj široka med žensko obutvijo, kjer najdemo vse mogoče, od zelo visokih škornjev do nizkih gležnarjev. Škornjem so naklonjene tudi letošnje modne smernice, ki zapovedujejo visoke škornje s peto ali pa v zadnjem času zelo popularne »jahalne škornje«, ki niso primerni več samo za v konjušnico, temveč tudi za na sprehod po mestu.
Moški so na drugi strani nekoliko manj navdušeni nad škornji, a če dobro pomislimo, hitro ugotovimo, da veliko moških to obutev nosi za potrebe dela ali hobijev v prostem času. Vsi tisti, ki se radi usedejo na jeklene konjičke na dveh kolesih, namreč pogosto nadenejo motoristične škornje, ki so pri tem hobiju zelo praktični. Naj omenimo tudi vojaške škornje, ki jih ne nosijo le poklicni vojaki, temveč tudi številni drugi moški, za katere je to priljubljena obutev za prosti čas.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori