Redni servis motornih koles

June 6, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Redni servis motornih koles je zelo pomemben, saj si tako zagotovite dolgo in brezhibno delovanje motorja. V servisni knjižnici imate natančna navodila, kdaj morate opraviti sam servis motornih koles. Poleg zagotovljenega brezhibnega delovanja pa vam redni servis uveljavlja generacije in omogoča, da sam motor še vedno ohranja svojo vrednost. Verjetno pa se boste tudi vi bolj mirno odpravili na pot, če boste vedeli, da je motor servisiran, pregledan in varen za vožnjo.

Zakaj je potrebno redno opravljati servis motornih koles?

Ne le za voznike avtomobilov, ampak tudi za vse voznike motornih koles je redni servis zelo pomemben. Pri njem se prepričate, da je z motorjem vse v redu, je pripravljen za na cesto in za dolge poti, ki jih naredite vsako sezoni. Najbolje je, da se za servis odločite pred zimskim spancem konec sezone, da lahko spomladi pričnete z varnimi, daljšimi vožnjami in se prepričate, da je motor popolnoma pripravljen za vse skupne dogodivščine. Verjetno pa se boste tudi sami počutili boljše in varneje med vožnjo, če boste vedeli, da je z njim vse v redu. Motor skozi zimo stoji in se lahko velikokrat zgodi, da je kakšen del zastaran ali pa preprosto po prvi vožnji na začetku sezone odpove. Temu se izognite in ga odpeljite na servis motornih koles.

Kdaj je priporočljivo opraviti servis – pred sezono ali po sezoni?

Dragi motoristi in motoristke, če ste v dilemi, kdaj je najbolje odpeljati motorni konjiček na servis, potem vam bomo pri odločitvah pomagali mi. Najbolj priporočljiv servis motornih koles je jeseni, po koncu sezone. S tem preprečite, da bi motor skozi zimo stal z starimi deli in izrabljenim motorjem, ter s tem škodovali vašemu motorju. Poleg tega pa bo po samem servisu odšel vaš motor v svojo garažo na zimovanje, spomladi pa vam ne bo potrebno čakati na servis, zaradi gneče, ampak se boste lahko mirno odpeljali na prvo turo z motorjem. Nekateri servis najraje opravljajo spomladi pred začetkom sezone, vendar to sploh ni pomembno. Medtem, ko drugi spomladi najprej poskrbijo na servis, že lahko vi mirno potujete novim dogodivščinam na proti z vašim motornim konjičkom, ki ste ga servisirali že jeseni.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori