Razbit kozarec za srečo

August 30, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Stara vraža pravi, da razbit  kozarec ali črepinje iz stekla ali porcelana prinašajo srečo. To nam je lahko v tolažbo, ko otrok po nesreči spusti krožnik na tla ali pa nam pri pomivanju iz rok uide kozarec in se razleti na drobne koščke. Verjetno pa na to vražo ne pomislimo, če se takšen pripetljaj zgodi večkrat ali takrat, ko so se za obisk napovedali gostje, mi pa nimamo dovolj enakih ali vsaj podobnih krožnikov in kozarcev, ki bi jih lahko postavili na mizo. Ponudbo krožnikov si lahko ogledate v spletni trgovini Stil Commerce.

Včasih mogoče to ni bila težava, saj so bili večinoma vsi krožniki beli in okrogli, z manjšimi razlikami v okrasitvi in robovih. Tudi kozarcev je bilo na voljo manj različnih vrst. Poleg tega pa so bili tudi ljudje hitreje zadovoljni – če je le prišla hrana na mizo in je je bilo dovolj. Le malo je bilo takšnih, ki so si lahko privoščili, da so se ukvarjali z estetiko. Danes, ko smo s hrano in vsemi osnovnimi potrebščinami dobro preskrbljeni, nam je postal pomemben tudi videz. Tako vsak krožnik ni več primeren za vsako priložnost ali za vsako hrano.

Enako je s kozarci – že samo za vino jih obstaja mnogo različnih velikosti in oblik. Če imamo goste, ki jim želimo pripraviti najboljše, smo pri pripravi mize zelo pazljivi. Takrat en razbit krožnik ali kozarec prej kot srečo pomeni skrb, če bomo še kje dobili kakšnega takega ali pa bomo morali kupiti nov komplet drugačnih. Mogoče takšnih s štiriperesno deteljico, da bodo tudi nerazbiti prinašali srečo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori