Radijsko vodene igrače

August 25, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Nekatere igrače so namenjene najmlajšim, druge nekoliko starejšim. Bistveno je, da pred nakupom preverimo, komu je določena igrača namenjena. To prav gotovo ne bo težava, saj ima vsaka igrača jasno označeno primerno starost, ko jo otrok lahko uporablja.

Radijsko vodene igrače so ene izmed igrač, ki so večinoma namenjene nekoliko starejšim otrokom. Razlog za to, da so radijsko vodene igrače namenjene starejšim, velikokrat celo starejšim od deset let, je v tem, da je potrebno kar nekaj izkušenj in koordinacije, da uspešno vodimo te igrače. V kolikor otrok še ne obvlada nove radijsko vodene igrače, bo tudi precej verjetno hitro obupal, saj mu ta igrača ne bo zanimiva.

Avto na daljinsko vodenje je verjetno prva radijsko vodena igrača, s katero se običajno sreča otrok. Izmed vseh radijsko vodenih igrač je avto na daljinsko vodenje tisti, ki od voznika oz. tistega, ki z njim upravlja, zahteva najmanj spretnosti in dovoljuje največ napak. V kolikor napačno zavijete ali naredite kakšno drugo napako, to za igračo še ne bo usodno, kar pa žal ne velja za številne druge radijsko vodene igrače.

Helikopter na daljinsko vodenje in letalo na daljinsko vodenje sta dve igrači, ki od igralca zahtevajo precej več spretnosti in tudi napake so precej bolj usodne. Pri teh igrač ni nikakršna izjema, če so namenjene le otrokom nad desetim letom starosti ali še nekoliko starejšim. Vsaka napaka lahko pomeni konec za helikopter ali letalo in tudi precejšnje stroške za starše, ki se lahko odločijo za popravilo, večinoma pa je potreben kar nakup nove igrače.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori