Pvc okna ali lesena okna za topel dom

August 20, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Danes se izdelujejo sodobna okna in njihova izdelava je raznolika. Lahko izbiramo med različnimi barvami, različne so njihove velikosti in oblike. Velikost moramo vedno postaviti primerno in prilagojeno strani hiše. Paziti moramo na severno stran, ker so lahko toplotne izgube zelo velike. Tu morajo biti ona zelo majhna. Nekatre hiše, pasivne hiše, sploh nimajo oken na severni strani. Danes se gradijo tudi hiše brez balkonov prav zaradi toplotnih izgub. Če ni časa za vzdrževanje, je priporočljivo kupiti pvc okna.
Ste morda v odločanju za PVC materijal? Oglejte si ponudbo iz PVC materijalov.

Izgube toplote skozi okna morajo biti minimalne.

Še ne dolgo let nazaj so ljudje gradili velike hiše z velikimi okni in velikimi balkoni. Niso razmišljali na toplotne izgube. Ogrevanje je bilo cenovno dokaj ugodno in niso razmišljali koliko energije se porabi samo za ogrevanje stanovanja. To ni bilo pomembno. Danes temu ni več tako. Ogrevanje je postal velik strošek in veliko je stavb, ki menjujejo stara okna, tudi okenske odprtine zmanjšujejo, ker želijo imeti čummanj toplotnih izgub. Veliko se razmišlja kakšne okenske okvirje kupiti ali naj bodo iz lese ali iz plastike. Tehnologija izdelave je tako napredovala, da so lesena ali plastična vrhunsko izdelana in zelo kvalitetna. Toplotne izgube imamo skozi okenske okvirje, skozi stekla in skozi spoj med okvirjem in steklom. Ne smemo pozabiti da je zelo pomembnamontaža oken. Velikokrat so pvc ali lesena okna slabo montirana. Kvaliteta se z slabo montažo izgubi. Zato se je vedno potrebno pozanimati kakšni so monterji oken in kakšne so njihove izkušnje.

Ponudba je velika in izbira tudi. Vsi proizvajalci in prodajalci imajo zelo kvalitetno izdelane spletne strani s pomočjo katerih vas seznanijo o vsem kar vas zanima. Za vsak izdelek imajo zapisane vse karakteristike, ki nas zanimajo in jih moramo poznati.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori