Prevajanje ruščine in srbščine

March 20, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Ruščina se kot jezik vedno bolj uveljavlja tudi pri nas. Študenti ruščine se veliko srečujejo z različno literaturo v ruščini, poleg tega pa tudi s pisanjem diplome. Srbščina je prav tako razširjen jezik, katerega zasledimo tudi v vsakdanjem življenju. Sicer lahko poznamo nekaj slovnice teh dveh jezikov in jih tudi znamo uporabljati v vsakdanjem pogovoru, ampak lahko se znajdemo v težavah, ko je potrebno prevesti strokovno literaturo ali pa neko besedilo.

Prevajanje srbščine: http://www.julija.si/si/316/Prevajanje_v_srbscino.aspx.

Prevajanje ruščine: http://www.julija.si/si/319/Prevajanje_v_ruscino.aspx.

S prevajanjem ruščine in srbščine pa se ukvarjajo specializirani prevajalci. Te prevajalci imajo seveda visoko ustrezno izobrazbo in pa tudi izkušnje, povezane s prevajanjem in lektoriranjem. Slovenska prevajalska agencija Julija ima pod svojim okriljem prevajalce, ki bodo poskrbeli za kvaliteten prevod. Pri prevajanju ruščine in srbščine bodo opravili večkraten pregled prevoda, lektoriranje, prevod pa bo pregledal tudi naravni govorec jezika, v katerega bodo prevajalci prevajali. Naravni govorec bo tako poskrbel za to, da se bo besedilo oziroma prevod ujemal tudi s kulturnim okoljem. Skratka, izognili se boste napačni interpretaciji besedila, saj bodo prevod pregledali še enkrat z izvirnikom.

Če si torej želite prevesti neko besedilo v srbščini ali ruščino v slovenščino ali pa celo kak drug jezik, potem je najbolje, da se obrnete na prevajalsko agencijo Julija. Prevajalci namreč obvladajo tako jezik, iz katerega prevajajo, kot tudi jezik, v katerega prevajajo. Ko se boste dogovarjali o naročilu, vam bodo strokovnjaki povedali tudi, kolikšen je časovni rok in kakšen bo strošek prevoda. Lahko se odločite za prevod pisanega ali pa govorjenega besedila. Slovenska prevajalska agencija Julija vas ne bo razočarala.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori