Prevajalke prevajalske agencije Ibidem

October 14, 2014 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Vizija prevajalske agencije Ibidem je, da bi podjetje postalo vodilni ponudnik prevajalskih storitev v celotni Evropi, pri tem pa bi ohranilo vse svoje odlike, kot so kakovost, hitrost, natačnost in pa tudi ustrežljivost. Ibidem se ne boji izzivov, svoje cilje namerava doseči z mednarodno naravnanostjo in pa z razvojem inovativnih storitev. Poslanstvo podjetja pa je zbliževanje globalnih, poslovnih in pa medkulturnih komunikacij in sicer na način razumevanja različnosti na svetu in sočloveka. Ekipo prevajalske agencija pa sestavlja ogromna mednarodna mreža strokovnjakov.

Prevajalke in prevajalcu prevajalske agencije Ibidem prevajajo kar 110 jezikov, zato bodo zagotovo pravi naslov za vas, v kolikor si želite prevod nekega besedila, tako pisnega kot ustnega. Prevodi besedil so tudi osnovna storitev Ibidema. Prevajalke, prevajalci in sodni tolmači prevajajo besedila, ki zajemajo različna področja, kot so ekonomija, finance, zavarovalništvo, humanistika, tehnika, izobraževanje, turizem, novinarstvo, kulinarika, leposlovje, programska oprema in drugo. To so področja, s katerimi se prevajalke in prevajalci srečujejo vsakodnevno, vsekakor pa strokovnjaki poiščejo rešitev tudi za prevode besedil iz vseh drugih področij.

Poleg prevajalk in prevajalcev pa so pri pripravi kakovostnega prevoda pomembni tudi lektorji in vodje projektov. Na začetku nastajanja prevoda besedila najprej prevajalec razišče področje in terminologijo,nato pa sledi prevajanje, pri katerem prevajalec upošteva želje sloga in izrazja, pomembno pa je tudi razreševanje pomenskih nejasnosti ter seveda lektura in pregled lekturiranega besedila. Končni pregled prevoda pa opravi vodja projekta. Prevajalska agencija Ibidem vam k prevodu besedila vključuje brezplačno lekturo naravnih govorcev, kar pa je pomembno, saj le te besedilo prilagodijo kulturnim in poslovnim značilnostim okolja, v katerem bo prevod uporabljen.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori