Prehranski dodatki – dopolnilo naše vsakodnevne prehrane

March 25, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Človek si v današnjem času z naporom, stresom in prehrano povečuje zakisanost telesa in posledično se razvijejo tudi razne bolezni. Telo v takem stanju ne more normalno funkcionirati. To lahko rešimo z uživanjem kalcija, na primer koralni kalcij. V nasprotnem primeru, če nam primanjkuje kalcija, ga telo začne samo črpati iz kosti, saj ga je tam največ. S tem pa si telo in mi sami škodimo, saj lahko to povzroči oslabitev in lomljenje kosti.

S koralnim kalcijem ne le preprečimo oslabitev kosti, ampak se z njegovim uživanjem sčasoma tudi popravi njihovo stanje. Uporaben je tudi pri krčenju mišic, nudi ustrezno podporo vezivnemu tkivu, sodeluje pri pravilnemu prenosu živčnih impulzov in normaliziranju strjevanja krvi. Kalcij je torej zelo pomemben mineral, po navadi pa se ga dodaja v mleko, kruh, pijače, sladkarije, itd. Prednost koralnega kalcija pa je v tem, da je popolnoma naraven in čist, vsebuje pa bistveno več kalcija kot drugi. Poleg tega vsebuje še druge ionizirane minerale, kar zagotavlja hitrejšo in lažjo absorpcijo. Pridobiva pa se ga le iz morskih koralnih fosilov, tako da ne vsebuje niti gluten niti laktozo in je primeren tudi za alergike in vegetarijance.

konopljini proteini

Še en zdrav prehramben dodatek pa predstavljajo konopljini proteini. Že na samem začetku velja omeniti, da ne vsebujejo THC, torej opiatov. Vsebujejo pa veliko kalcija, magnezija, železa, beljakovin, vitamina E in še veliko drugih dobrih hranilnih snovi. Ti proteini pa so primerni tudi za vegetarijance in alergike. Konoplja za razliko od drugih rastlin vsebuje kar 65 % globulina in 35 % albumin proteina ter se zelo hitro vsrka v telo. Za razliko od drugih proteinov, so ti 100 % naravni. Bogati pa so tudi z omega-3 in 6 maščobnimi kislinami ter z antioksidanti. Tako, da so ti proteini odlični tako za tiste, ki si želijo povečanje mišične mase in ohranitev telesne teže, kot za tiste, ki jim to pomeni le kot zdrav prehramben dodatek, ki jim zagotavlja energijo skozi dan.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori