Prehlad – kaj ga povzroča in kako ga premagati

November 3, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Vas je napadel prehlad? Če niste prepričani ali je prehlad ali pa kakšna druga nadloga, si preberite v nadaljevanju, kateri so najbolj tipični simptomi. Prehlad se nikoli ne pojavi v enem hipu, ampak se počasi razvija, dokler ne izbruhne in nas položi v posteljo, kjer obležimo nemočni od nekaj dni do največ dveh tednov. Najprej se prehlad prične kazati s tem, na občutimo neprijeten občutek v grlu. To je občutek, kot da nas nekaj praska ali pa da nekoliko težje požiramo slino. S časom se ta občutek prevesi v bolečino, ki jo spremlja pekoč občutek ob požiranju hrane. Takrat imamo že močno vnetje grla, ki se lahko stopnjuje do točke, ko ne moremo požirati niti sline, brez da bi nas zabolelo.

Prehlad – kaj ga povzroča in kako ga premagatiIstočasno ali pa kmalu zatem se prehlad razvije tako, da prizadene nosno votlino. Najprej se pojavi nadležen izcedek, nato pa se nos zamaši. Nič neobičajnega ni, če se pojavljata tudi glavobol in utrujenost, vse to pa pospremi še povišana telesna temperatura. Dejansko je skoraj celo telo prizadeto, saj smo utrujeno, muči nas nahod in boli nas grlo.

Zaradi tega, ker prehlad povzroča na tisoče različnih virusov, ljudje ne moremo nanj razviti odpornosti, ne moremo se niti cepiti proti njemu in kar je še toliko bolj žalostno, ne moremo ga pozdraviti. Vse kar nam ostane je to, da prehlad skušamo le blažiti in počakati, da telesni obrambni mehanizem naredi svoje. Res pa je, da je načinov, kako lajšati simptome, ki jih povzroči prehlad, veliko in da smo mnogi zelo učinkoviti. Pri tem nam lahko pomagajo analgetiki, ki blažijo bolečine in znižujejo telesno temperaturo. Pomembno je, da zaužijemo dovolj tekočine, saj povišana telesna temperatura spodbuja potenje, s potenjem pa se izloča voda in minerali ter vitamini. Zato je pomembno, da v času, ko nas pesti prehlad, uživamo kvalitetno vitaminsko formulo, ki imunskemu sistemu vrača snovi, ki se v borbi z virusi izgubljajo.

Fidimed je rešitev!

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori