Pravilna izdelava fasade

September 15, 2017 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Izdelava fasade ni ravno mačji kašelj. Zato je vedno priporočljivo da se ob odločitvi izdelave ali prenove fasade, obrnete na strokovnjaka, ki vam bo zagotovil najboljšo izdelavo fasade. Vaša fasada je obraz vašega doma, zato nikakor ne poskušajte izvajati tega projekta sami, sploh če se ga lotevate prvič.

Tukaj je na voljo nekaj napotkov, kako se pravilno izdeluje fasada. V kolikor se lotevate prenove je potrebno paziti, da je zunanja plast kar se da ravna, pri starejših hišah se za fiksiranje fasadnih plošč poslužujemo tudi z ustreznimi plastičnimi pritrdili. Izolacijske plošče se lepijo z ustreznim lepilom, katerega nanesem po robovih s kovinsko žlico v šiirni 5 cm.

Z leplenjem fasadnih plošč pričnemo na dnu z desne proti levi, od spodaj navzgor. V posebnih primerih se poslužimo pritrjevanja s posebnimi pritrdili, a šele ko je lepilo ustrezno vezalo ploščo na podlago. Ko se je lepilo ustrezno posušilo, lahko pričnemo z nanašanjem prvega sloja malte z kovinsko gladilko. Seveda moramo zagotovti da je površina res ravna. V sveži sloj malte vtisnemo armirno mrežo Demit, od zgoraj navzdol. Mrežo prekljapljamo na spojih za cca 10 centimetrov. Vogale dodatno armiramo.

Po približno 24 urah, toliko časa traja da se prvi sloj posuši, nanesemo drugi sloj malte Demit in ga zgladimo s kovinsko gladilko. Ko se posuši še drugi sloj, le tega premažemo z valjčkom ali čopičem s prednamazom Demit Primer. Na izbiro imate tri vrste, basic, silicate in extra. Izbira je odvisna od tipa zaključnega ometa. Prednamaz služi kot dobra povezava med armirnim slojem in zaključnim ometom.

Na popolnoma suh prednamaz lahko nanesemo fasadni sistem Demit. V območju podstavka pa uporabimo dekorativni zaščitni omet iz barvnih peskov Demit plast. S tem se tudi zaključi izdelava ali prenova vaše fasade.

demit11

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori