Pomembni dejavniki za izbiro računovodstva

April 7, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Vsako novonastalo podjetje se mora odločiti za način vodenja finančnih poslov. Izbrati si mora računovodstvo. Nepriporočljivo je, da bi se računovodstvo večkrat menjalo, ker tisti ki vodi finančno poslovanje, mora podjetje do podtankosti poznati. Ni edina dejavnost računovodstva vodenje financ, pomembno je tudi svetovanje pri poslovanju. Zato je zelo pomembno, da se že na samem začetku izbere ta pravo računovodstvo.

Kaj je odločilno pri izbiri računovodstva?

Zelo pomembne so reference. Veliko računovodskih servisov oglašuje, kako so kvalitetni, cenovno ugodni,… ni nujno da so. Pregledati je potrebno mnenje strank teh servisov, prebrati različno forume, ki se pojavljajo po spletnih straneh. Obvezno je potrebno poiskati reference njihovih strank. Zadovolna stranka ja najboljša reklama za podjetje. Do sedaj smo dobili veliko priporočil in dobrih mnenj za racunovodstvo-faktura.si – vredno ogleda.
Pomembno je tudi koliko časa, koliko let posluje določen računovodski servis. Dolgoletne izkušnje so neka garancija za kvaliteto delo. Servis, ki obstaja že veliko let je tudi kvaliteten. Nekvalitetno računovodstvo v zelo kratkem času propade. Konkurenca je prevelika, da bi podjetja vstrajala pri nekvalitetnih računovodskih storitvah. Če je računovodstvo kvalitetno in uspešno, so stranke zadovolne, priporočajo ga drugim podjetnikom, njihovo poslovanje se širi in na ta način obstajajo veliko let. Takemu računovodstvu lahko zaupamo. Neuspešno računovodstvo se zelo hitro zapre.
Zelo pomemben dejavnik je osebni stik z osebo, ki vodi računovodstvo vašemu podjetju. Osebi je potrebno stoprocentno zaupati, zato so pomembne tudi značajske lastnosti računovodja. Zato se je potrebno že na samem začetku dogovoriti za formalni in tudi neformalni sestanek. Na formalnem sestanku se je potrebno dogovoriti o pogojih poslovanja in vseh poslovnih obveznostih. Na neformalnem sestanku, ob kavi, ne sme biti glavna tema poslovanje podjetja ampak je potrebno osebo s katero bomo poslovno sodelovali, čimbolje spoznati. Pomembne so tudi značajske lastnosti. Vzbuditi nam mora zaupanje in spoštovanje. Računovodstvo je pomembno področje za uspešnost podjetja.

Vzeti si je potrebno kar nekaj časa preden se odločimo. Ta čas ni nikoli vržen stran. Zadovolna stranka je največja reklama, zato so reference med pomembnejšimi dejavniki ko se odločamo komu zaupati naše finančno poslovanje.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori