Podstrešje

October 8, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

STARO – NEOBDELANO PODSTREŠJE

Če imamo neobdelano ostrešje in se zadeve lotimo na novo, smo v zelo podobni situaciji kot pri novogradnjah, razlika je le v tem da nimamo zračnega kanala in sekundarne kritine(folije). Če je kritina obrabljena in na koncu življenjske dobe, je najbolje da jo zamenjamo in nad špirovci vgradimo sekundarno kritino – folijo (LDS 0,04) in pa letve za prezračevanje.

Če kritine še ne nameravamo menjati folije in zračnega kanala pa nimamo vgrajenega, lahko simuliramo prezračevani sistem. Ta opcija je lahko ob natančni izvedbi popolnoma pravilna in delujoča, se pa lahko pripeti da nam zmanjka prostora za zadostno debelino izolacije. Če pride do tega, lahko izberemo bolj izolativen material, ki je tudi že na trgu (Knauf Insulation Unifit 032).

STARO – OBDELANO PODSTREŠJE

Če imamo ostrešje z že vgrajeno toplotno izolacijo z oblogo, moramo najprej preveriti stanje obstoječih materialov. Potem se moramo odločiti iz katere strani se bomo obnove lotili, posledično je tudi odvisno s katerimi materiali. Če so obstoječi materiali slabi ali poškodovani, je najbolje da se lotimo celovitne prenove.

V primeru da je obloga dobra, stanovanje funkcionalni, kritina pa je potrebna zamenjave, je to odlična priložnost za izboljšanje izolacije podstrehe. Na četrti skici lahko vidite možnost dodelave strehe iz zgornje strani, kar je idealno, saj ne posegamo v prostor in predstavlja nadpovprečno toplotno-izolativno rešitev ostrešja. Sistem Termotop je tako kot vsi ostali sistemi s stekleno ali kameno volno Knauf insulation popolnoma negorljiv, izjemno toplotno stabilen in izolativen.

Produkti v skicah so del zrakotesnega izolacijskega sistem Knauf insulation za lahke poševne strehe, ki ob pravilni vgradnji predstavljajo požarno, toplotno in zvočno zaščito, skupaj z obveznimi paradifuzijskimi in zrakotesnimi lastnostmi.

Oglejte si cenik izolacije.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori