Podjetništvo

September 14, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Podjetništvo je gonilo družbenega in gospodarskega razvoja. Iskanje novih poti, novih rešitev in novih možnosti je ključnega pomena za napredek družbe, večjo blaginjo prebivalstva in načrtovanje prihodnosti.

Eden od poglavitnih razlogov za vstop v podjetništvo je ta, da posameznik zazna poslovno priložnost. Spet drugi še nimajo poslovne ideje, a si preprosto želijo več neodvisnosti, osebno svobodo, možnost osebnostne rasti in višje prihodke, ali pa si ne želijo več odgovarjati nadrejenemu – želijo postati sam svoj šef, zato se odločijo oditi na pot podjetništva in postati samostojni podjetnik.

Koraki, ki jih mora podjetnik začetnik opraviti za ustanovitev s.p., so dokaj preprosti. V le treh korakih (prijava v poslovni register, prijava na DURS in prijava na ZZZS) imate že ustanovljeno lastno podjetje. A preden se odločite za samostojno pot, poskrbite za to, da boste napisali dober poslovni načrt, saj je le-ta eden izmed temeljnih dokumentov vsakega podjetja. V okviru pisanja poslovnega načrta morate raziskati področje poslovanja in kasneje zbrati dovolj denarja in kapitala za zagon posla.

Vir: Zavod mladi podjetnik, blazkos.com

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori