Pestra otroška oblačila

January 24, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Glede na to, da otroci zelo hitro prerastejo svoja oblačila, nakup otroških oblek za marsikoga predstavlja pravo nočno moro. Če se med njimi najdete tudi vi, se vam lahko odleže, saj so na trgu na voljo otroška oblačila različnih materialov, kvalitete in cenovnih razredov, ena se bolj osredotočajo na udobnost, druga pa da sledijo najnovejšim modernim trendom. Med temi se najdejo tudi oblačila s poslikavami aktualnih risanih likov. Oblačila tako krasijo slike likov kot so Minioni, Pujs Pepa, liki iz risanke Frozen, itd.

Otroška oblačila zajemajo veliko različnih kosov, najbolj osnovna so hlače, majice, puloverji, jakne in čevlji. Najdejo pa se tudi še razni bodyji, spodnje perilo, nogavice in žabe, pajaci, kombinezoni, kape, šali , rokavice, itd. Ne glede na to, za kakšno vrsto oblačila gre, so med otroci najbolj priljubljeni kosi živih barv in seveda tisti katere krasijo potiski junakov iz njihovih najljubših risank.

Bombaž je najbolj pogost material iz katerega so izdelane otroške majice, saj je udoben in lahko se ga pogosto pere. Ob predpostavki, da se otroci pogosto umažejo, je pri izbiri majice ključnega pomena, da je izdelana iz materiala, ki tudi po mnogih pranjih ohrani svojo obliko.

Za otroške hlače pa se uporablja različne materiale, od bombaža, žameta in jeansa. Pomembno je, da so hlače udobne in da otroka ne ovirajo med igro, saj jih drugače ne bo želel nositi. Še posebej pri hlačah za malčke je pomembno da se jih lahko hitro obleče in sleče, saj je mlajše otroke treba pogosto preoblačit.  Udobne pa morajo biti tudi otroške jakne. Sicer se jih nosi le v jesenskih in zimskih dneh, a je ravno zato udobnost pomembna. Ne smejo pa ovirati gibanje otroka. Hkrati ne sme biti oprijeta, da lahko otrok pod njo po potrebi obleče še topel pulover.

Otroška obutev vključuje obutev za prosti čas, športno obutev ter copate. V kategoriji čevljev lahko izbirate med čevlji za otroke, ki so šele dobro pričeli hoditi, ter čevlji za odraščajoče otroke, pri slednjih je še toliko bolj pomembno, da se dobro prilegajo otrokovi nogi. Pri izbiri čevljev za otroka je treba upoštevati dolžino, širino in globino obutve, ki se mora dobro prilegati stopalu, sicer lahko slaba izbira privede do različnih zdravstvenih težav na stopalih otrok, ki so se šele pričeli oblikovati.

ARF666i

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori