Otroški vozički za vsak teren

December 11, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Otroški vozički, ki so namenjeni vsem terenom so bistveno večji od otroških vozičkov, ki jih uporablja večina mamic vsak dan in imajo svoje prednosti in tudi kar nekaj slabosti.

Zakaj izbrati voziček za vse terene?

Če sta starša izmed tistih, ki aktivno preživljajo svoj prosti čas in so radi v naravi potem je to že poglaviten razlog za izbor takega vozišča. Otroški vozički za ta namen so precej bolj robustni in se jim vožnja po kakšnih kamnitih poteh ali neravninah, kjer je kdaj pa kdaj kakšno kolo tudi v zraku ne bo ravno dosti poznala. Ker imajo močnejše ogrodje bo tudi vožnja čez čas enako udobna. Če bi to počeli s običajnim vozičkom bi bil ta najbrž čez čas že tako razmajan, da bi vas bilo vanj strah dati še vašega otroka. Vsi taki vozički imajo tudi bistveno večje in boljše gume, največkrat napihljive, ki jih v zadnjem času izpodrivajo nove tehnologije z enakimi lastnostmi in brez možnosti predrtja, kar se je rado zgodilo pri kolesih z zračnico.

Otroški vozički za vse terene so praviloma opremljeni tudi z ročno zavoro za nadzirano spuščanje navzdol. Tako voziček niti manjšim mamicam ne more pobegniti v dolino, kar je dodaten razlog za izbiro takega vozička.
Večji del vozičkov za vse terene je 3- kolesnikov, saj je manevriranje z njimi na slabših poteh lažje. Če bi imel voziček 4 kolesa bi se prednja kolesa v določenem trenutku zaradi kamenja ali ostalih neravnin obrnila vsak v svojo smer in v takih trenutkih vožnja nikakor ne bi bila udobna ne za starše, ne za otroka v otroške vozičku.

Kaj pa pomanjkljivosti?

Vsak dober izdelek ima zagotovo tudi svoje pomanjkljivosti. Tako jih imajo tudi otroški vozički namenjeni za vse terene. Največja pomanjkljivost je zagotovo velikost zloženega vozička. V marsikateri prtljažnik manjšega avtomobila zložen voziček ne boste spravili. Da ga boste dobili noter ga boste morali še dodatno razstaviti in če je ta avto vaš primarni avto vam bo tako vsakodnevno početje hitro odveč. Kaj šele, da potrebujete kaj prostora za nakupe ali druge stvari v prtljažniku. Enako vam tudi v stanovanju zavzame ogromno prostora.
Druga pomanjkljivost teh vozičkov je teža. Običajno je njihova teže nekje tam dvakratnik klasične bolje opremljene marele. Če ga mora kakšna manjša mamica prenašati okoli je to že garanje in nikakor ji ne želimo, da bi ob tem živela še kje v višjih nadstropjih v bloku.

Nikar jih ne uporabljajte za jogging!

Ne glede na vse prednosti ti otroški vozički nikakor niso namenjeni za jogging ali potiskanje na rolerjih. Čeprav smatrate, da ste dovolj odgovorni in izkušeni se morate zavedati, da ti vozički niso namenjeni hitrosti. Ti 3-kolesniki, ki so namenjeni vsem terenom, se bistveno hitreje prevrnejo kot 4 kolesniki, še posebej, če je potrebno sunkovito ustaviti, kar vam na nek način z zavoro tudi uspe, a vaša energija, ki bo še naprej delovala navoziček ga bo zagotovo prevrnila. Imejte to na umu, ko se boste želeli rekreirati skupaj z otrokom.

Obstajajo tudi vozički namenjeni izključno za jogging

Tekaški vozički so zasnovani drugače kot vozički za vse terene, zato jih nikakor ne smemo poenotiti in razmišljati, da je eden primeren za vse. Zadnje študije so pokazale, da so najbolj varni tekaški vozički tisti, ki so na 4 kolesih in se jim prednja kolesa ne vrtijo ali pa je jim obrnejo v zelo majhnem kotu. Take vozičke je ob nepričakovanih dogodkih mogoče bistveno lažje varno ustaviti.

bebeconfort_hightrek_2014_walnutbrown_930x1050

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori