Otroški vozički so razkrili kriminalno združbo

September 10, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Moja hči vozička že dolgo ne potrebuje več, zato sem se odločila, da ga prodam. Da bi preverila, koliko je vreden, sem v iskalnik vtipkala »rabljeni otroški vozički« in pregledovala rezultate na slovenskih straneh in forumih, nato pa sem se domislila še, da bi ga lahko ponudila tudi na ebayu. A z vtipkanim prevodom besedne zveze »rabljeni otroški vozički« sem na tujih straneh odkrila neverjetno zgodbo …
Zgodila se je v Chicagu, začela pa se je z mamico, ki so ji ponoči s terase ukradli skorajda nov voziček. Krajo je prijavila policiji, vendar pa se ni nadejala, da ga bodo kdaj našli, kajti ukradeni otroški vozički pač ne morejo biti prioriteta kriminalistov.
Seveda je za svojega otroka potrebovala drug voziček, zato je brskala po spletu in tam našla na prodaj voziček, ki je bil natanko takšen kot njen! Ponovno se je odpravila na policijo in skovali so načrt – dobila se je s prodajalcem vozička, ki so ga policisti aretirali, kajti izkazalo se je, da ponuja prav njen stari voziček.
To pa še ni konec zgodbe. Kljub temu, da je bil tat aretiran, je pričela mamica na dom dobivati grožnje, ves čas pa so jo nadlegovali tudi preko spleta, telefona in pošte. Policija se je tokrat lotila obsežne preiskave, ki je vodila do kriminalne združbe, ki je prodajala neverjetne količine ukradenih stvari. Otroški vozički (ukradenih so imeli preko 200), so bili le vrh ledene gore.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori