Otroške spalne vreče za dojenčke

October 3, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Majhni otroci, še predvsem pa dojenčki, morajo biti vso noč dobro pokriti, v nasprotnem primeru se lahko hitro prehladijo, saj jim zaradi hladu pade odpornost. Ker odejice kaj hitro zbrcajo s sebe in se še ne znajo sami pokriti ali pa ob tem sploh ne prebudijo, so za nočni počitek najprimernejše otroške spalne vreče iz prijetnih toplih materialov.

Spalna vreča lahko popolnoma nadomesti odejo. Lahko izbirate med takšnimi z dolgimi in kratkimi rokavi –pomembno je, da je približno 20 centimetrom daljša od dolžina otroka, da mu je v njej udobno. Najbolj priročno je, če svojega otroka navadite nanje že takoj ob rojstvu, saj bo tako otrok že »od zmeraj« navajen spanja v spalnih vrečah in se temu ne bodo upiral. V obdobju takoj po rojstvu so najprimernejše vreče za spanje, tako imenovana angelska gnezdeca, ki so odlična izbira za prve mesece otrokovega življenja. Zagotavljajo udobje, toplino, predvsem pa varnost, po kateri hrepenijo novorojenčki, ki so bili 9 mesecev navajeni na zelo malo prostora, tako da jih neomejenost prostora na začetku bega  in se počutijo bolje, če so zaviti v spalne vreče, dekice in podobno. Spalne vreče angelska gnezdeca so prav tako zelo primerne zato, ker so primerne za uporabo v avtu – imajo namreč vse potrebne odprtine za namestitev varnostnih pasov  pri lupinici.

Idealna večerna rutina je torej naslednja: dojenčka okopate, obrišete, oblečete v spalna oblačila in mu nadenete spalno vrečo. Vse to opravite pred večernim dojenjem/hranjenjem, da ga, če bo že zaspal, to ne bo zbudilo.

 

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori