Ogrevanje naših prostorov – vsako leto ista zgodba

October 5, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Jesen je tu, zima se bliža in spet se spopadamo z istimi problemi, kot lansko leto. Kako učinkovito ogreti naše stanovanje in pri tem kaj prihraniti, ter kako si olajšati ogrevanje. Trg je res nasičen z različnimi pripomočki in elementi za ogrevanje/ohlajanje prostorov, to pa nam izbiro precej oteži.

Vsak izmed načinov za ogrevanje/ohlajanje prostorov ima svoje prednosti in slabosti. Sam recimo za oba primera v majhnem blokovskem stanovanju uporabljam klimatsko napravo. Ta rešitev se je izkazala za veliko hitrejšo in bolj učinkovito od radiatorjev v bloku, na koncu meseca pa plačam isti znesek, kot bi ga sicer. Za nastavitev klime uporabljam daljinca ali pa brezžični sobni termostat na steni, ki mi zagotavlja konstantno temperaturo prostora. Pri nakupu sem razmišljal tudi o IR panelih, ki so v zadnjem času postali zelo popularni. Ne vem sicer zakaj, a sem se odločil za klimatsko napravo, čeprav so se mi tudi paneli zelo dopadli.

Potem so tu še bolj ekonomične in okolju prijazne možnosti, kot so ogrevanje na palete, toplotne črpalke in tako naprej. Ja pa tako, da sem v bloku precej omejen z možnostmi za takšne ideje. V veliko pomoč pri izbiri so mi bili tudi podjetniki v trgovinah, kjer sem naprave kupil in pa svetovni splet, preko katerega sem črpal ogromno informacij. Čisto še vseeno ne zaupam prodajalcem v trgovinah, saj je vendar njihova naloga prodati artikel. No ja za kakršenkoli način ogrevanja se boste že odločili poskrbite, da bo ekonomičen tako do vaše denarnice, kot tudi do okolja. Mnogokrat se sprva poceni in ugodna investicija kasneje izkaže za precej potratno, zato bodite pozorni pri nakupu.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori