Nikon Coolpix

January 15, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Nikon je eno izmed vodilnih podjetij na svetu na področju fotografije. Razvoj naprednih fotografskih tehnologij spodbujajo že od daljnega leta 1917, ko je prišlo do združitve treh japonskih vodilnih optičnih proizvajalcev. prvotno se je podjetje imenovalo Nippon Kogaku K.K. leto pozneje so zgradili prvo skupno tovarno Ohi Dai-ichi. Še isto leto se je začel razvoj optičnega stekla, ki se v dopolnjeni in bolj razviti oblike nahaja v večini fotoaparatov. Šele po drugi svetovni vojni se je začelo uporabljati ime Nikon. Najprej so ga uporabljali za poimenovanje manjših fotoaparatov.
V letu 1953 so razširili svoje poslovanje na trg Združenih držav Amerike pod imenim Nikon Optical Co., Inc, 15 let pozneje pa so se razširili še v Evropo na Nizozemsko in v Veliko Britanijo ter Kanado. Nikon je tako postal prava svetovna multinacionalka s tehnologijo in dovršenostjo večih svetovnih kultur oziroma narodov. Danes so temeljni proizvodi podjetja digitalni profesionalni in kompaktni fotoaparati, izdelujejo pa tudi optične merilne aparate, visoko zmogljive mikroskope in industrijske naprave za proizvodnjo polprevodnikov.
Nikon predvsem blesti na področju profesionalnih fotoaparatov kjer je vodilna znamka že več desetletij. Tu lahko rečemo, da gre pravzaprav že za tradicijo, ki je na voljo slehernemu uporabniku, ne glede na to ali je profesionalni fotograf ali amater.
Med povprečnimi uporabniki je danes najbolj poznana Nikonova serija digitalnih aparatov Nikon Coolpix, ki delujejo na principu »point & shoot«. Poznamo štiri namenske serije znotraj programa Nikon Coolpix;

  • All Weather Series,
  • Life Series,
  • Performance Series in
  • Style Series.

Prva serije je namenjena uporabi v različnih vremenskih razmerah, druga je namenjena vsakodnevni povprečni uporabi, tretja je namenjena uporabnikom z višjimi zahtevami, četrta pa temelji predvsem na priročnosti in izgledu ter udobju pri nošenju.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori