Naravna kozmetika – vse je imelo nekoč korenine

May 21, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Predstavitve spletnih strani

Besedna zveza »naravna kozmetika« je v sodobnem svetu, svetu polnem reklamnih oglasov in neštetih ponudnikov naravne kozmetike, vse prevečkrat zlorabljena. Številni kozmetični izdelki, ki so označeni kot naravni, vsebujejo številne škodljive sestavine in niso 100% naravni. Po svetu veljajo za oznako kozmetičnega izdelka kot naravnega različni predpisi. V EU velja, da se kot naravne ali organske lahko označuje kozmetične izdelke, ki vsebujejo vsaj 2% naravnih sestavin.

Naravna kozmetika pa je dejansko tista, ki vsebujejo le stoodstotno naravne sestavine iz kontrolirane pridelave ali nabrane v neoporečnih predelih. Sestavine izdelkov naravne kozmetike ne vsebujejo sintetičnih barvil in dišav, prav tako kozmetika ni testirana na živalih. Za naravno kozmetiko je značilno, da se ne poskuša vmešavati v naravne procese, ki potekajo v telesu, pač pa deluje v sozvočju z njimi. Temelj delovanja naravne kozmetike je ohranjanje oziroma vzpostavljanje naravnega ravnovesja. Ker sredstva, ki jih takšna kozmetika vsebuje, niso agresivna, je učinkovanje naravnih pripravkov nekoliko počasnejše kakor pri običajni kozmetiki. Toda glede na to, da tudi dolgoročna uporaba naravne kozmetike ne predstavlja nevarnosti za zdravje, je vredno potrpeti.

S kozmetiko vnašamo v telo kemične snovi kot so barvila in konzervansi, ki so neugodni ali celo nevarni zdravju. Vse premalo se zavedamo, da učinkovine krem, gelov, tonikov itd. prodrejo skozi povrhnjico vse do notranjih organov. Poseganje po naravni kozmetiki je zato, tudi če gre za nekoliko dražje izdelke, še kako smiselno, vendar pa moramo biti ob poplavi izdelkov, ki se oglašujejo kot naravni, kar se da previdni. Vnašanje nevarnih snovi v telo lahko namreč močno vpliva na naše zdravje, na delovanje hormonskega sistema ali povzroča alergijske reakcije.

Vsaka koža ljubi RINGANA svežo naravno kozmetiko

RINGANA sveža naravna kozmetika predstavlja novost na tržišču. Predstavlja tisto, na kar je naše telo čakalo celo svoje življenje.

RINGANA temelji na dveh načelih: sveži naravnosti in učinkovitosti. Vse njene sestavine izhajajo iz narave in so nekoč imele korenine. S pravilnim pridobivanjem, predelavo in kombinacijo aktivnih snovi so strokovnjaki izkoristili vse njihove prednosti.

Takojšnja predelava svežih surovin ohranja dragocene sestavine na najboljši možen način. Z RINGANA svežo naravno kozmetiko koža ni obremenjena s topili in konzervansi, stabilizatorji, in mineralnimi olji. Zaradi tega imajo izdelki omejen rok uporabnosti.

Istočasno RINGANA kozmetika kožo razvaja s čistimi visoko koncentriranimi rastlinskimi snovmi. Učinkovitost sveže kozmetike tako lahko opazite takoj: koža pogasi svojo žejo in spet zadiha.

Sodobna znanost in tisočletja stare tradicije z roko v roki

RINGANA naravna kozmetika združuje skrivnosti ayurvede in tradicionalne kitajske medicine z najsodobnejšimi znanstvenimi odkritji. Najnovejši primer sinergije starih in novih ved je ActiveCell tehnologija. Drobni delci, ki prodrejo globoko v kožo, prenašajo dragocene sestavine globoko v njeno notranjost, kjer lahko dosežejo svojo popolno učinkovitost. Na ta način RINGANA odpira povsem novo poglavje visoko tehnološke sveže kozmetike – znanost z roko v roki s svežino in naravnimi sestavinami.

Skrivnost sveže nege

Edinstvena korist za kožo je njena svežina. Tipična industrijska kozmetika zaradi dolgih distribucijskih poti vsebuje veliko kemičnih konzervansov. Naravne, hitro pokvarljive surovine se uporabljene le v manjših količinah. RINGANA sveža naravna kozmetika preskakuje te ovire!

Dolgoročno skladiščenja in distribucijski procesi zahtevajo 30-mesečni rok trajanja kozmetike, kar pa je mogoče doseči le z velikim številom kemikalij. Le-te kožo dražijo in ji odvzemajo dragocene naravne sestavine.

RINGANA sveža kozmetika predstavlja drugačno, prelomno pot. Proizvedena je v krajših časovnih presledkih in poslana neposredno potrošniku, brez posrednikov. Zato je bogata z naravnimi vonji, brez kemikalij in popolnoma naravna.

RINGANA preprosto misli na vse, pa naj gre za prefinjeno nego obraza ali samo razvajanje nog. Vsak kvadratni milimeter kože dobi tisto, kar potrebuje.

Več o RINGANA sveži naravni kozmetiki si lahko preberete v spletni trgovini RINGANA kozmetika (www.ringana-kozmetika.si).

Avtor:

Izdelava spletnih strani in spletnih trgovin - Modra Ideja d.o.o..

Do sedaj je napisal 4 objav.

Odgovori