Napredni pogoni za avtomatska vrata

December 13, 2020 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Dobra vrata imajo zelo pomembno nalogo, pri uporabi v kakšnih posebnih okoljih moramo zagotoviti različne funkcionalnosti, ne le prehoda med prostori. To pomeni, da bomo zelo pozorni tudi na možnosti upravljanja delovanja, sploh tam, kjer pričakujemo veliko prometa oziroma večje število obiskovalcev. V takšnih okoljih se uporabljajo avtomatska vrata, ki nam prav z naprednimi pogoni ponujajo odlične funkcionalnosti in optimalen končni rezultat. Zelo priljubljena so električna drsna vrata, ki pa še zdaleč niso edina možnost, ki jo imamo med vrati z električnim pogonom.

Električna drsna vrata

Verjetno najbolj značilna izvedba električnih vrat so drsna vrata, ki se premikajo po elegantnih drsnih vodilih. Takšna vrata se v mnogih okoljih izkažejo za najboljšo možno izbiro, saj prinašajo razne prednosti.

Avtomatska drsna vrata, ki so opremljena z dobrim pogonom.

Najprej imajo drsni mehanizmi prednost že v tem, da ponujajo optimalen izkoristek prostora. So zelo elegantni, ne posegajo v prostor, le po dolžini morajo imeti dovolj prostora za neovirano odpiranje. Nadalje pa električna drsna vrata prepričajo tudi z odličnim učinkom pri uporabi. Odpirajo in zapirajo se zelo elegantno, tako da je prehod nemoten. To seveda velja za avtomatska vrata, opremljena z dobrim pogonom.

Druga avtomatska vrata

Avtomatski mehanizmi lahko opremljajo tudi druga vrata. Posebej priljubljena so recimo še vrtljiva vrata, ki jih prav tako pogosto uporabljamo v okoljih, kjer je treba na obiskovalce narediti dober vtis in jim omogočiti neoviran vstop v prostor. Tako so vrtljiva vrata zelo priljubljena v hotelih in kakšnih večjih nakupovalnih središčih. Ponujajo prav poseben učinek, še posebej če jih poganjajo napredni mehanizmi, ki znajo dobro nadzorovati delovanje takšnih vrat.

Nazadnje pa gre omeniti tudi običajna krilna vrata, ki jih prav tako lahko opremimo z avtomatskimi mehanizmi. Pri tem imamo na voljo različne rešitve in različne učinke, zato se takšna vrata uporabljajo v mnogih okoljih, kjer svoje delo odlično opravljajo. Lahko jih povsem avtomatiziramo, lahko pa poskrbimo le za nekatere izboljšave pri uporabi.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori