Najbolj dolgočasen tečaj angleščine

January 17, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Nekoč sva se s punco odločila za obisk tečaja angleščine, ki ga je organiziralo eno od lokalnih društev. Mislim, da mladinsko kulturno društvo oz. nekaj v tej smeri. Tečaj angleščine, ki so ga organizirali je bil smešno poceni. Za dobrih sto evrov so obljubili trideset ur predavanj in kot bonbonček dodali še literaturo. Odlično, sem si mislil in se na ponudbo takoj odzval. Punca je profesorica angleščine in je na tem tečaju bolj spremljala mene kot pa se sama učila. Vso začetno navdušenje je po nekaj urah zbledelo in hitro se je izkazalo, da je bila odločitev za takšen poceni tečaj angleščine napaka. Tečaj angleščine ni bil podoben ničemur. Starejša predavateljica, morda celo že upokojenka, je pri vsaki uri totalno izgubila kompas. Še danes se sprašujem, zakaj sem se takrat sploh odločil za tisti tečaj angleščine, ampak nizka cena je pač naredila svoje.

Nekje na polovici predavanj sva se odločila najino izobraževanje prekiniti in se tega tečaja več ne udeleževati. Ugotovila sva, da bi imel več kot od tega, če bi šla na pivo kot pa na ta tečaj angleščine. Po tem dolgočasnem in napačno izpeljanem tečaju sem od enakega društva dobil še nekaj sporočil, v katerih so me vabili na podobne tečaje po enaki ceni, vendar se več nikoli nisem odzval. Osebno mislim, da je za izvajanje tečaja angleščine vseeno potreben nek pedagoški pristop, ki pa ga ta predavateljica ni imela. Njen tečaj angleščine je bil prava polomija, čeprav smo na vsaki uri izvedeli nekaj novega o njeni družini. Sam si želim, da je tečaj angleščine, ki ga obiskujem izveden profesionalno in, da se mi obisk takšnega tečaje ne zdi zguba časa.

Avantura in tečaj angleščine hkrati

Čez nekaj mesecev je punca predlagala, da skupaj obiščeva London. Sama je že bila, jaz pa še ne in ker rad potujem, sem seveda z veseljem privolil. Odkrito povedano, nisem vedel, kaj ima za bregom – posvetilo se mi je šele na povratnem letu domov. Punca je bila namreč od vsega začetka mnenja, da je tečaj angleščine iz čiste nule zame neprimeren, saj sem neke osnove že imel iz osnovne in srednje šole. S tečajem angleščine sem želel svoje znanje nadgraditi, še bolj kot to pa nadgraditi komunikacijo. Namreč ne glede na to, da sem v bistvu vse razumel, nisem upal kaj dosti povedati, saj sem menil, da je moja angleščina preveč polomljena. Kakorkoli, izkazalo se je, da je bil prav obisk Londona moj tečaj angleščine v tujini. Nekako sva si namreč razdelila zadolžitve, tako da nisem niti vedel, da sem primoran govoriti angleško. Vsak je poskrbel za nekaj, punca se je delala, da me ne posluša, čeprav se je kasneje izkazalo, da me je spremljala z budnimi očmi in ušesi. Nakupi v trgovini, naročanje v restavracijah, spraševanje za pot … vse to je bil tečaj angleščine, ki se ga takrat nisem niti zavedal. Danes sem ji zelo hvaležen za to izkušnjo, kajti spoznal sem, da je le tečaj angleščine v tujini – med maternimi govorci resnično to, kar potegne iz človeka največ. Po tem tečaju angleščine sem samozavesten govorec, tudi če ne povem vsega čisto slovnično pravilno. Vsem torej nasvet: združite prijetno s koristnim in odidite na katerikoli tečaj tujega jezika v tujino.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori