Na kratko o nespečnosti

May 6, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Nespečnost je v današnjem svetu zelo pogost pojav, k temu pa prispevajo stres, neredni delavniki, premalo prostega časa in še marsikaj. Čeprav se o nespečnosti ne govori veliko in vas to stanje sicer ne ogroža, pa je še vedno zelo nadležna težava.

Dober in kvaliteten spanec je izredno pomemben, ugodno pa vpliva na mnogo različnih procesov v našem telesu. Aktivni odrasli ljudje naj bi vsak dan spali vsaj 8 ur. Seveda lahko na spanje vplivate tudi z vašimi prehranskimi navadami, pred spanjem ne uživajte raznih pekočih začimb ali začimb nasploh, ne najejte se preveč, ne uživajte tudi kave in pravih čajev. Pri nespečnosti vam lahko pred spanjem koristi toplo mleko z medom, topel zeliščni čaj, mogoče tudi baldrijanove kapljice in podobni naravni dodatki. Pred spanjem se poslužujte tudi meditacije, ta bo uravnotežila vaše dihanje, vaš utrip se bo upočasnil, vi pa boste tako bolj mirni, kar vam bo pred spanjem omogočilo to, da boste z lahkoto zdrsnili v globok spanec.

Poskrbite tudi, da boste vzpostavili naravni bioritem, to pomeni, da hodite spat vsak dan ob isti uri in prav tako tudi vstajajte, ne glede na to ali je vikend, sreda, ali pa ponedeljek. Čez dan poskrbite za dovolj gibanja, to bo koristilo vašemu zdravju, pa tudi zvečer boste bolj zmatrani. Vsekakor se splača najprej poizkusiti z naravnimi metodami, če pa nič drugega ne zaleže pa vam je lahko v pomoč spletna lekarna, tam boste dobili razna blaga uspavala, ki vam lahko pomagajo vzpostaviti naravno ravnotežje in spalni ritem.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori