Memory stick spominska kartica

August 13, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

V poplavi spominskih kartic, ki so postale izjemno popularne z iznajdbo različnih digitalnih naprav, ki kot medij za shranjevanje podatkov uporabljajo prav ta način, tako po ceni kot kvaliteti izstopa Memory Stick spominska kartica.

Če naredimo direkten prevod Memory Stick spominska kartica pomeni ravno to, torej spominsko kartico. Tako lahko hitro ugotovimo, da je ravno po tej vrsti spominskih kartic dobila ime celotna vrsta številnih spominskih kartic, ki jih poznamo danes.

Spominska kartica Memory Stick je bil kar neverjeten izum, ki je uspel priznanemu podjetju Sony že skoraj davnega leta 1998. Ravno zaradi zaščit, ki jih Sony uporablja pri vseh svojih patentih, so se verjetno razvile tudi številne druge spominske kartice, ki jih poznamo danes.

Memory Stick spominska kartica je le začetek spominskih kartic iz te serije, ki so bile kasneje nadgrajene še z drugimi iznajdbami. MS M2 micro spominska kartica je pomanjšana različica teh spominskih kartic in prav tako v lasti podjetja Sony, saj prav tako spada v družino Memory Stick spominskih kartic. Naslednica osnovne MS kartice je Memory Stick Pro kartica.

Naslednica osnovne MS spominske kartice MS Pro je imela kar nekaj boljših lastnosti, ki so jih odlikovale oz. jih še vedno odlikujejo v primerjavi z osnovnimi karticami. Predvsem je veljajo, da lahko na MS Pro kartice shranite bistveno več podatkov kar je bila tudi bistvena prednost, ki so jo opazili še tako laični uporabniki. Še druga bistvena prednost je bila njihova hitrost branja in zapisa, ki je bila prav tako precej boljša kot pri osnovni različici izumljeni leta 1998.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori