Maksimalno udobje s kotno sedežno garniture za vsako dnevno sobo

January 20, 2021 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Dnevna soba je ena najbolj obiskanih sob v celotni hiši. Zato želimo, da nudi maksimalno udobje in prijetno vzdušje. Za maksimalno izrabo prostora se večina odloči za nakup kotne sedežne garniture, ki omogoča veliko sedalne površine. Pred njo postavimo tudi klubsko mizico, ki se v primeru rabe dodatnega ležišča iz sedežne garniture, preprosto premakne drugam.

Pet nasvetov za nakup kotne sedežne garniture za našo dnevno

Za popolno prileganje kotne sedežne garniture v našo dnevno sobo, moramo upoštevati pet dejavnikov:

  • prava dimenzija,
  • naš stil,
  • vrsta tkanine,
  • dodatki.

Izmerimo našo dnevno sobo pred nakupom kotne zofe

Preden je kotna sedežna garnitura izbrana prek spleta ali v salonu, je pomembno, da smo dobro izmerili prostor v katerem se bo nahajala kasneje. Nova kotna sedežna garnitura je odlična rešitev vse prostorske stiske v prostoru. Na njej lahko hkrati ležita dve osebi, na njej lahko hkrati sedi tudi pet ljudi. Pred izbiro zofe moramo tako izmeriti razpoložljiv prostor in si predstavljati, kako bo potem izgledal preostanek dnevne sobe. V primeru dodatnega ležišča v predalu, pa moramo imeti dovolj prostora pred sedežno, da se ležišče lahko raztegne.

Nova kotna sedežna garnitura mora ustrezati našemu stilu.

Nova kotna sedežna garnitura mora ustrezati našemu stilu

Obstajajo različne vrste kotnih sedežnih garnitur in sicer chaise longue element, modularna, zofa s počivalnikom, chesterfield in podobno. Čeprav gre pri vseh naštetih sedežnih za L-obliko, pa se vseeno malo razlikujejo med seboj. Garnitura mora tako ustrezati našemu življenjskemu stilu. V kolikor bomo na elementu veliko sedeli in brali, mora imeti primerno sedišče in naslon. V kolikor igramo igre ali gledamo televizijo, je dobro, da ima vgrajen počivalnik oziroma podporo za hrbet, vrat in noge.

Vrsta tkanine in dodatki so pomembni pri nakupu zofe

Čim smo se odločili za velikost in stil kotne sedežne, moramo razmisliti tudi o tkanini. Obstajajo materiali, kot so pravo usnje, umetno usnje, mikro tkanine, volna, bombaž in druge. Pomembna je tudi vrsta obdelave. Večina se odloči za tople umetne materiale, saj so prijetni na dotik in udobni za ležanje. Najbolj obstojno in enostavno za vzdrževanje je usnje, vendar je slednje cenovno dražje. Družine z majhnimi otroci in hišnimi živalmi, se raje odločijo za tkanino, saj so takšne zofe cenejše. Pri izbiri dodatkov pa se osredotočimo na število okrasnih blazin, število ter obliko naslonjal in vzglavij ter ujemanje z ostalimi elementi v prostoru.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori