Lasersko odstranjevanje dlak ima veliko prednosti

June 8, 2017 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Dandanes poznamo mnogo različnih načinov odstranjevanja dlak. Od epilacije, britja, depilacije in mnogih drugih postopkov. Eden izmed nežnejših in najbolj učinkovitih pa je lasersko odstranjevanje dlak. Pri tem postopku nezaželene dlake na človeškem telesu izpostavimo laserskim pulzom, ki uničijo korenino dlake. Eksperimentalno so dlake z laserjem začeli odstranjevati okoli 20 let preden je pa postopek začel cveteti v komercialne namene (okoli 1990).

Lasersko odstranjevanje dlak je zelo pogosta praksa, katere se poslužujejo v klinikah, domovih za ostarele, lepotilnih salonih in celo v domovih premožnejših ljudi, ki imajo svojo napravo. O tem postopku je na spletu in v različnih tiskanih oblikah napisanega mnogo različnega čtiva, priporočajo pa ga tudi dermatologi.

Kako lasersko odstranjevanje dlak deluje

Primarni princip je ta, da z laserjem ustrelimo pulz specifične valovne dolžine v dlako, da kar najmanj poškodujemo tkivo, ki le-to obkroža. Čeprav lahko laserji za odstranjevanje dlak povzročijo lokalne poškodbe tkiva, je ta postopek precej varen. V pogosti komercialni porabi so laserski odstranjevalci dlak od leta 1997, odobrila pa jih je tudi ameriška FDA (food and drug administration).

Ker so te naprave precej drage, je zelo malo verjetno, da si boste kakšno od njih lastili sami. Zato bo najlažje, da se v primeru želje po laserski odstranitvi dlak napotite v katerega izmed lepotilnih salonov, ki jih je v Sloveniji precej. Cene so zelo ugodne, zato vas ta postopek ne bo stal veliko.

Naj vas še opomnim, da za popolno odstranitev dlak ne bo dovolj en postopek ampak se boste v kozmetičnem salonu morali zglasiti večkrat (nekje od 3-8 postopkov).

Lepotilne salone kjer vam ta način odstranjevanja dlak ponujajo boste najlažje našli preko spletnih iskalnikov v katere vpišete izraze povezane s storitvijo, ki jo želite imeti.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori