Kvalitetni amortizerji za udobnejšo vožnjo

January 3, 2018 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Amortizerji so tisti del avtomobila, brez katerega bi bila vožnja veliko manj prijetna. Če jih ne bi bilo, bi namreč veliko bolj občutili vsako grbino ali luknjo na cesti. Še posebej pa so amortizerji pomembni takrat, ko se po slabše urejeni cesti, kjer asfalt na več mestih že cveti. Še bolj pa pridejo do izraza na neasfaltiranih oziroma makadamskih cestah. Vendar udobje ni edina lastnost, zaradi katerih so amortizerji oziroma blažilniki pomemben del avtomobila. Poleg udobja potnikov skrbijo tudi za daljšo življenjsko dobo avtomobila, saj je ta zaradi posebnega sistema vzmetenja manj obremenjen s tresljaji, do katerih pride med vožnjo. Ni torej vseeno, v kakšnem stanju so amortizerji, zato je treba redno preverjati, kako obrabljeni so in ali še služijo svoji nalogi.

kvalitetni amortizerji za športne avtomobile

Tresenje in ropot

Kadar se avto začne tresti med vožnjo, je to lahko znak, da so amortizerji že zelo obrabljeni. Enako velja v primeru, če med vožnjo čutimo vsako izboklino in drugo nepravilnost na cesti. Takrat je treba razmisliti o nakupu novih in menjavi, saj vožnja ni več ne udobna ne prav varna. Amortizerji namreč skrbijo za blaženje tresljajev in manjšo obremenitev vitalnih delov avtomobila. Prav zato je pomembno, da amortizerji brezhibno delujejo, saj so sicer vitalni deli bolj obremenjeni in se prej okvarijo, kar lahko vodi do težav med vožnjo. Sčasoma se sicer obrabijo tudi amortizerji, ko pa ta obraba postane velika, je čas za nakup novih.

rezervni deli za avtomobile

Kje kupiti?

Poleg ostalih avtomobilskih delov so v spletni trgovini silux.si tudi amortizerji ter vsa ostala oprema za blaženje oziroma vzmetenje vozila. Odlikujejo jih ugodne cene in velika izbira. Svojim strankam ponujajo različne rezervne oziroma nadomestne dele za avto. Vsak avto del lahko izberete glede na znamko oziroma tip vozila, pa tudi njegov letnik. Posamezni rezervni deli se namreč glede na letnik vozila lahko spreminjajo, pa čeprav gre za isti model. Poleg tega je njihova spletna trgovina zelo pregledna in ima odličen iskalnik, zato v njej ne bo težko najti ustreznega dela za vaš avtomobil. Poglejte si, kakšni amortizerji so na voljo, in si izberite takšne, ki bodo poskrbeli za bolj udobno vožnjo!

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori