Kuhinja z indukcijskim kuhalnikom

June 18, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Moja zadnja Kuhinja je imela neroden star električni štedilnik, na katerem je bilo kuhanje težko in potratno. Porabilo se je precej energije, poleg tega pa so mi jedi šle vedno »čez«. Ko je prišla na vrsto nova kuhinja sem se zato odločila, da bo v njej indukcijski kuhalnik. Mož se s tem sprva ni strinjal, saj je bil že sicer mnenja, da bo kuhinja precej draga, zato je želel biti pri aparatih nekoliko bolj varčen. A nazadnje sem ga ravno zaradi varčnosti hitro prepričala, da je potrebna prav indukcijska plošča.

Kuhinja z indukcijskim kuhalnikomPri kuhanju s pomočjo indukcije lahko namreč prihranimo tako čas kot denar. Kuhanje poteka hitreje, zaradi tega pa seveda porabimo tudi manj energije. Tudi dejstvo, da so indukcijski kuhalniki manj nevarni za otroke (imava tri vnuke), ni bilo zanemarljivo, saj imava kar dve znanki, katerih vnuki so se v kuhinji že opekli.

Odločilno pri tem, ali bo kuhinja imela indukcijski kuhalnik ali ne, pa je bilo to, da nama ni potrebno kupovati nove posode. Nekateri so naju namreč strašili s tem, da na takšnih kuhalnikih običajna posoda ni uporabna in bova morala prav vso zavreči in kupiti novo. Zato sem pogledala na splet in ugotovila, da lahko primernost svoje posode enostavno preizkusim z magnetom – in ja, moji srebrni lonci so čisto v redu, potrebovala bom zgolj novo ponev ali dve. Torej ima kuhinja vendarle lahko indukcijski štedilnik, česar se že precej veselim.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori