Klasično računovodstvo in računovodja

October 8, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Klasično računovodstvo je tisti sistem, kjer v računovodski servis redno prinašate vaše listine, ki jih nato knjigovodje in računovodje pregledajo, jih strokovno presodijo in tudi poknjižijo poslovne dogodke. Računovodja bo po tem, ko boste prinesli listine, odgovorno in ažurno poknjižil vse listine, ki ste jih dostavili in iz njih izluščil kakovostne računovodske informacije ter izdelal zahtevana poročila. S pomočjo tega pa vam bo lahko svetoval, kako izboljšati poslovno uspešnost.

Prednost klasičnega računovodstva je preglednost, saj zaposleni poskrbijo za urejeno dokumentacijo in poslovne knjige ter pripravijo pravilnik o računovodstvu. Druga prednost je preprostost, saj se vam ni potrebno ukvarjati z novimi tehnologijami ter računovodsko programsko opremo. Kot prednost pa je tu tudi skrb za uspeh, saj strokovnjaki različnih področjih delijo z vami nasvete, kako izboljšati poslovanje in kako se izogniti raznim pastem.

Računovodja pa vsekakor mora biti primerno strokovno izobražen. Že med šolanjem si računovodja pridobi ogromno teoretičnega in praktičnega znanja. Praktična znanja, ki jih dobi so zapisi poslovnih dogodkov, obdelava podatkov, izdelava poročil, izračun osnovnih statističnih kazalcev in še druga, pri teoretičnih znanjih pa pridobi znanje iz področij računovodstva, gospodarskega poslovanja, poslovne matematike, prava, statistike in drugimi. Poleg tega je pomembno tudi dobro ustno in pisno izražanje računovodje, saj posreduje in razlaga rezultate tako sodelavcem, kot strankam. Oglejte si ponudbo računovodskega servisa in poskrbite za vodenje računov še danes.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori