Kanarski otoki vulkanskega izvora

August 31, 2017 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Kanarski otoki imajo skupno značilnost vulkanski izvor, geografsko so hkrati precej različni.

Obstajajo gozdnati, hriboviti, ravninski ter na različne načine drugačni Kanarski otoki. Bogato gozdnato območje predstavlja otok Gran Canaria, dolge plaže Fuertoventura, Lanzerote je ravninski. Kanarski otoki so različni tudi po obiskanosti oziroma odmaknjenosti od masovnega turizma. Odmaknjeni od masovnega turizma so trije najbolj zahodni Kanarski otoki, La Palma, El Hierro, La Gomera. Tenerife ima za razliko bogato turistično ponudbo. Vsi otoki pa nudijo prijetno vreme za obisk preko vsega leta, nanje se lahko odpravimo tudi v zimskem in jesenskem času.

Preživljanje počitnic na Kanarskih otokih.

Kanarski otoki so z drugo besedo idealno mesto za preživetje hladnejšega dela leta. Predstavo o temperaturah in padavinah nam lahko ponazorijo dolgoletne meritve na letališču Gran Canaria. Povprečne najvišje izmerjene temperature se gibljejo od dvajset v januarju do skoraj osemindvajset avgusta, najnižje pa od petnajst stopinj Celzija v januarju in februarju ter enaindvajset avgusta in septembra. Največ sončnih ponujata julij in avgust, nekoliko manj pa maj in junij.

Urejena plaža

Kanarski otoki z drugo besedo nudijo vsaj tristo sončnih dni v letu julija in avgusta, nekaj dni manj pa maja in junija. Od junija do avgusta Kanarski otoki ponujajo tudi najmanj padavin, nekoliko več dežja je novembra in decembra. Podatki na drugih otokih se sicer nekoliko razlikujejo, vendar ni bistvenega odstopanja. Na otoku Tenerife je nekoliko več sončnih dni, temperature so stopinjo ali dve višje, tudi padavin je v novembru in decembru nekoliko več. V vsakem primeru so Kanarski otoki vremensko pogojeni predvsem z izbiro lokacije ter njenih značilnosti. Med drugim so na otokih zelo različne nadmorske višine. Najvišja točka sega preko tri tisoč sedemsto metrov, Pico Teide na otoku Tenerife je hkrati najvišji vrh Španije. Drugi najvišji vrh Roque de los Muchachos je že nekoliko nižji, nahaja se na otoku La palma.

Kanarski otoki nudijo obiskovalcem možnost izbire številnih lastnosti bivanja. Preverite najrazličnejšo ponudbo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori