Kakšno likalno desko izbrati

October 31, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Likalna deska je lahko poljubne oblike. Najbolj tipična likalna deska je tista, ki jo prav gotovo vsi dobro poznamo. Je ozka in dolga, saj ravno takšna omogoča, da likalnik drsi po čim večji površini in je likanje čim lažje.
Čeprav je deska za likanje oz. likalna deska zelo enostaven pripomoček, moramo kljub temu paziti na vsaj nekaj osnovnih lastnosti, ko se odločamo za nakup, ne glede na to, če kupujemo preko spleta ali obiščemo kakšno izmed prodajaln.
Višina likalne deske je verjetno najbolj pomemben podatek. Večina likalnih desk ima možnost nastavitve različnih višin, tako da lahko skoraj vedno dobimo tisto višino, ki nam pri likanju najbolj ustreza. Glede te lastnosti likalnih desk morajo biti najbolj pozorni predvsem tisti, ki po višini izstopajo in to ne glede na to, če so večji od povprečja ali manjši.
Tudi teža je pomemben podatek. Običajno likalne deske nimamo vedno nameščene na prostoru kjer likamo. Če jo pospravljamo v omaro ali kam drugam, je pomembno, da je čim lažja in se tudi čim bolj enostavno sestavi. Čeprav minimalna razlika je lahko pomembna, saj je likalna deska pripomoček, ki ga običajno zelo dolgo uporabljamo in ga res ne menjamo dokler ni to nujno potrebno.
Večina podjetij, ki izdelujejo likalnike, izdeluje tudi deske za likanje. Če iščete kvalitetno likalno desko, ki bo narejeno doma, boste prav gotovo naredili tudi nekaj za domače gospodarstvo. Gorenje likalna deska je ena izmed redkih likalnih desk, ki jih izdelujejo domača podjetja, prav tako jih je le malo tistih, ki izdelujejo likalnike.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori