Kako si olajšati gospodinjska opravila?

December 16, 2014 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Večina člankov o opremljanju kuhinj je namenjena samo pohištvu, v današnjem članku pa se bomo spustili na malce drugačno raven saj bomo govorili o tem, kako si lahko gospodinjska opravila olajšamo z kvalitetnimi gospodinjskimi pripomočki. Nekateri pripomočki so nam postali že samoumevni, vendar vsekakor ni tako.

Začnimo kar z zajtrkom, opekač kruha je nepogrešljiv pri vsakem zajtrku, vaš toast bo zapekel do popolnosti, vi pa boste tako lahko uživali v dobrem zajtrku. Pri tako pomembnem obroku kot je zajtrk pa vsekakor ne sme manjkati dobra kava, grelnik vode bo poskrbel, da bo voda zavrela v trenutku, tako vam nebo potrebno dolgo čakati čaja ali kave, to se za posebej uporabno izkaže takrat, ko se nam mudi v službo ali šolo. Če pa ste ljubitelj zares prave kave pa brez mlinčka za kavo ne bo šlo.

Ko se lotimo kosila nam lahko samo pripravo precej pohitrijo pripomočki kot so sekljalniki, ti naša živila na poljubno teksturo razkosajo v trenutku. Kuhalnice in ostali pripomočki so najboljši iz silikona odpornega na toploto, taka orodja ne poškodujejo posode, perejo pa se lahko v pralnem stroju. Za zdravo pripravo hrane brez maščob je izvrstna keramična ponev. To so ponve s posebno plastjo keramike, ki poskrbi, da vam pri pripravi hrane ni potrebno dodajati škodljivih maščob, saj se zahvaljujoč prevleki na tako ponev nič ne prime.

V vsakem gospodinjstvu ne smejo manjkati tudi raznorazne plastične posode, v katere lahko shranite ostanke hrane, ki jo lahko v mikrovalovni pečici pogrejete drugi dan. Na trgu obstaja še veliko drugih gospodinjskih pripomočkov, ki lahko vaša gospodinjska opravila močno olajšajo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori