Kako pospešiti računalnik v 6 korakih?

October 31, 2010 | Avtor: | Objavljeno v Predstavitve spletnih strani

Računalniški servis na domu je za vas pripravil 6 nasvetov s katerimi bo vaš računalnik deloval optimalno in hitreje.

Veliko ljudi se sprašuje, “zakaj moj računalnik dela počasi”?, in spregledajo pomemben dejavnik, da računalnik ravno tako kot avto potrebuje vzdrževanje. V nadaljevanju sledi 6 nasvetov s katerimi boste pohitrili vaš računalnik. Predpostavka je da uporabljate Microsoft Windows operacijski sistem.

  1. Poskrbite, da bo imel operacijski sistem nameščene najnovejše posodobitve.
  2. Ponavadi, namestitev antivirusa upočasni računalnik, zato bodite previdni pri izbiri antivirusnega programa in izberite tistega, ki je učinkovit in čim lažji za operacijski sistem. Mi priporočamo kaspersky antivirus.
  3. Poznavanje procesov, ki so aktivni in potrebni za delovanje vašega računalnika, vam omogoča da identificirate tiste procese, ki so lahko nevarni za vaš računalnik. Da bi videli kateri procesi so aktivni je potrebno priklicati task manager (CTRL+ALT+DEL).
  4. Iz opravilne vrstice in side bara odstranite nepotrebne programe, ki delujejo v ozadju ter jim s tem preprečite da bi uporabljali procesor ali delovni spomin.
  5. Imejte nameščen požarni zid, ali uporabljajte Windows požarni zid.
  6. Vsaj enkrat na mesec opravite celovito vzdrževanje in čiščenje vašega računalnika. To zajema defragmentacijo trdega diska, in čiščenje trdega diska. Za čiščenje trdega diska vam priporočamo brezplačni program ccleaner.

Nasvete za vas je pripravil Računalniški Servis na domu Pc Doktor.

Avtor:

Do sedaj je napisal 3 objav.

Odgovori