Kako izbrati kateri izvajalec je pravi?

April 12, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Za izgradnjo sončne elektrarne je v današnjem času zelo težko izbrati ustreznega izvajalca, saj nam trg ponuja veliko podjetij, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo. Izbrati pravega pa je ni mačji kašelj.

Pri izbiri izvajalca so najbolj pomembne, tako kot pri vsakem drugem izvajalcu – to so izkušnje in dobre reference. Nič kaj odveč ni dvigniti telefon in poklicati enega ali več investitorjev in se pozanimati o našem bodočem izvajalcu za sončne elektrarne. Če je odziv prejšnjih strank dober, smo že korak bliže pri izbiri.

Druga pomembna lastnost za izvajalca sončne elektrarne je, ali nam lahko priskrbi ugodno financiranje za investicijo. Če nam lahko izvajalec to zagotovi, smo spet korak bliže odločitvi, saj to pomeni, da mu zaupajo tudi inštitucije, ki imajo kapital.

Tretja pomembna lastnost pa je ugotavljanje, ali je mogoče naš potencialni izvajalec sončne elektrane mogoče kakšen zastopnik za solarne celice. Seveda je odločitev spet bližje če je izvajalec zastopnik za kakšno cenjeno blagovno znamko, kot je Canadian Solar, Bisol,…

Seveda je na papirju dosti lažje filozofirati in izbirati izvajalce. Zelo pomemben je tudi osebni stik, saj nam to lahko veliko pove o uspešnem nadaljevaju naše investicije.

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori